Jégkorong-vb: várja már a felkészülés kezdetét a kapitány

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 19:47
null
Kevin Constantine várja már a felkészülést (Fotó: Török Attila)
Izgatottan várja a világbajnoki felkészülés kezdetét Kevin Constantine, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.


Novemberben és februárban már egy-egy hetet együtt töltöttünk, de most alakítjuk ki a végleges keretet és kezdhetünk el csapatként dolgozni” – idézte a magyar szövetség holnapja a szövetségi kapitányt, akinek együttese a Tamperében és Rigában május 12-től sorra kerülő élvonalbeli vb-re készül.

A szövetségi kapitány kifejtette: április 1. és 6. között felmérő edzőtábort tartanak, a bővebb keretben számításba vett játékosok ekkor mutathatják meg magukat és bizonyíthatnak a szakmai stábnak. A felkészülésnek erre a részére 23 játékos kapott meghívást, ők szerepelnek az ukránok elleni két mérkőzésen. Közülük nagyjából a fele folytathatja majd a munkát április 10-től, amikor kiegészül a keret a most még hiányzókkal. Innentől 28 játékos dolgozik tovább, a szűkítés majd a tamperei utazás előtt várható.

„Április 10-től az edzőtábort arra használjuk, hogy meggyőződjünk róla: a játékosok ismerik a taktikát, mindenki tudja, mi a szerepe” – fogalmazott Kevin Constantine, aki elárulta: ekkor állítják össze a sorokat, próbálják ki a különböző összeállításokat, illetve gyakorolják be alaposabban az emberelőnyt és emberhátrányt.

„A Kanada elleni meccs remek lehetőség a felkészülés befejezésére a finnországi utazás előtt. Kanada a legmagasabban rangsorolt ellenfelünk lesz a vb előtt, és Tamperében is találkozunk hasonlóan erős csapatokkal. Nem számít az eredmény, egy ilyen meccs biztosan hasznosan lesz és emeli a játékunk szintjét” – fogalmazott a felkészülést záró május 9-i találkozó kapcsán a szövetségi kapitány.

A vb-t a magyar válogatott május 13-án Dánia legjobbjai ellen kezdi, majd sorrendben az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Svédországgal, a házigazda Finnországgal, Németországgal, végül pedig – az erőviszonyok alapján a bennmaradásért vívott legfontosabb összecsapáson – Ausztriával mérkőzik. A két csoportból a legjobb négy jut a május 25-i negyeddöntőbe, az elődöntőt 27-én, a döntőt és a bronzmeccset pedig 28-án rendezik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Április 5., szerda, Miskolc
17.00:
Magyarország–Ukrajna (Tv: M4 Sport)
Április 6., csütörtök, Miskolc
18.00:
Magyarország–Ukrajna
Április 14., péntek, Miskolc
17.00:
Magyarország–Japán (Tv: M4 Sport)
Április 15., szombat, Miskolc
19.30:
Magyarország–Japán (Tv: M4 Sport+)
Április 20., csütörtök, Tychy
18.30:
Lengyelország–Magyarország
Április 21., péntek, Bytom
20.15: Lengyelország–Magyarország
Április 25., kedd, Milton Keynes
18.30:
Nagy-Britannia–Magyarország
Április 26., kedd, Milton Keynes
18.30:
Nagy-Britannia–Magyarország
Május 3., szerda, Budapest
19.00: Magyarország–Szlovénia– zárt kapuk mögött
Május 4., csütörtök, Budapest
19.00:
Magyarország–Szlovénia
Május 9., kedd, Budapest
19.00: Magyarország–Kanada

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Arany Gergely (FTC-Telekom), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)
Hátvédek: Falus Ádám (GC Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Szabó Bence (BJA), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Horváth Bálint (Vimmerby, svéd), Kóger Dániel (Corona Brasov), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJA), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Schlekmann Márk (BJA), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Vincze Péter (Gyergyói HK)

JÉGKORONG-VB, 2023
A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-PROGRAMJA (magyar idő szerint)
Május 13., szombat
15.20:
Magyarország–Dánia
Május 14., vasárnap
11.20:
Magyarország–Egyesült Államok
Május 16., kedd
19.20:
Magyarország–Franciaország
Május 18., csütörtök
15.20:
Magyarország–Svédország
Május 19., péntek
15.20:
Magyarország–Finnország
Május 21., vasárnap
15.20:
Magyarország–Németország
Május 22., hétfő
19.20:
Magyarország–Ausztria

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik