Jégkorong: fegyelmi eljárás indult Hári János ellen a nyilatkozata miatt

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.31. 21:45
null
Hári János (Fotó: Dömötör Csaba)
A vasárnap megrendezett jégkorong Magyar Kupa-döntőjében a második harmad utáni szünetben, 2–1-es fehérvári vezetésnél Hári János az M4 Sport kamerája előtt kemény véleményt fogalmazott meg a játékvezető Sós Dániel munkájáról. A Magyar Jégkorongszövetség fegyelmi eljárást indított az ügyben.

 

„A bírók kicsit próbálják elcsalni a meccset, de ezt már megszoktuk a Sós Danitól, úgyhogy ez sem zavar minket túlságosan” – mondta Hári az M4 Sportnak.

A nyilatkozat ide kattintva nézhető meg.

Részlet a Magyar Jégkorongszövetség közleményéből:

„Hári János, a Hydro Fehérvár AV19 játékosa a vasárnapi Magyar Kupa-döntő harmadszünetében adott televíziós interjúban a játékvezetésről is beszélt. A Játékvezetői Munkacsoport vezetője már a mérkőzés alatt hivatalosan jelezte a Fegyelmi Bizottság elnökénél az eljárás kezdeményezését a nyilatkozattal kapcsolatban. A testület a mérkőzés másnapján a játékost foglalkoztató sportszervezetet tájékoztatta az eljárás megindításáról, a fegyelmi vétség elkövetésének gyanújáról.

A Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (1) f) aa) alapján „fegyelmi vétséget követ el az, aki nagy nyilvánosság előtt az emberi méltóságot sérti. Azt a versenyzőt, vagy sportszakembert, aki a jégkoronggal összefüggésben bárkit nyilvánosan, súlyosan becsületsértő kifejezésekkel illet, az ellenfél versenyzőit, saját játékostársát, az edzőket, sportvezetőket, illetve a versenyrendszert kiíró szövetség, és az abban résztvevő sportszervezetek sportszakembereit illetően, fegyelmi felelősségre kell vonni.” A Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (2) szerint „különösen súlyos sportszerűtlenségként értékelendő a versenybíróság és a játékvezetők sértegetése.”

A Fegyelmi Bizottság várhatóan csütörtökön hozza meg a döntését.

A jégkorong Magyar Kupát a Budapest Jégkorong Akadémia HC nyerte meg szétlövésben.

A Magyar Jégkorongszövetség közleménye teljes terjedelemben ide kattintva olvasható.

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, HELYOSZTÓK
DÖNTŐ

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC
HYDRO FEHÉRVÁR AV19 3–2 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Tüskecsarnok, 1916 néző. V: Babic, Soós, Kövesi, Váczi.
BJA HC:
FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Gőz, Garát / Vorobjov, Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin, GALOHA 1 (1), Djumics / ELO 1, Viikilä, SCHLEKMANN 1 (1) / Nagy Krisztián, Tóth R., Szita / Ritter, Ravasz, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
FEHÉRVÁR:
O. Roy – O’Brien, T. Campbell (1) / Stipsicz, Donaghey / Fournier, Szabó Dániel / Csollák, Horváth M. – Erdély Cs., Hári J. 1, Kuralt / Leclerc (1), Magosi B., Sarauer 1 / Bartalis I., Mihály Ákos, Vértes (1) / Ambrus G., Németh K., Terbócs (1). Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések:
33–51.
Gól – emberelőnyből:
1/0, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG

Kangyal Balázs: – Maradjunk a realitás talaján, a Fehérvár a második harmadban megmutatta, miért játszik tulajdonképpen egy egy szinttel magasabb ligában, ekkor sok kiállítást is begyűjtöttünk. Szerencsénk volt, hogy csak kettőt kaptunk. A harmadik harmadban nagyon éretten hokiztak a fiataljaink is, a szétlövés pedig lutri, ezúttal nekünk kedvezett.
Kevin Constantine: – Az első harmadban jól teljesített a BJA, előnybe is került, de a másodikban már mi voltunk fölényben. Az egész idényünkre jellemző, amit láttunk: nem szereztünk elég gólt a rengeteg lehetőségünkből. Az egygólos előny semmire sem elég a jégkorongban, egyetlen elszakadásból büntettek, a hosszabbítás három a három elleni játékában és a szétlövésben meg bármi megtörténhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik