Jégkorong: csak négy ellenfelünk lesz a divízió 1/A-s vb-n

Vágólapra másolva!
2022.03.18. 21:30
null
Csak négy ellenfele lesz a magyar válogatottnak (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzetközi Jégkorong-szövetség vezető testülete elfogadta a 2022-es világbajnokságok átalakított programját, és ez a magyar válogatottakat is érinti – olvasható a Magyar Jégkorongszövetség honlapján.


Az orosz és a fehérorosz válogatott felfüggesztése után a férfi A-csoportos világbajnokságon a francia és az osztrák csapat vehet részt a világranglistán elfoglalt helyüknek köszönhetően, így a finnországi torna 16 csapatos marad. Az elitmezőnyből az A- és a B-csoport utolsó helyezettje esik ki.

A magyar válogatottat is felvonultató divízió 1/A-s vb-t a hat helyett öt együttessel rendezik meg: a franciák és az osztrákok helyére csak Litvánia érkezik. Ljubljanában így a házigazda szlovénok mellett Dél-Korea, Románia és a litván csapat vár a mieinkre, és az első két helyezett jut fel a 2023-as top vb-re.

A női elitvébén az oroszok helyett a svéd csapat vehet részt az augusztusi viadalon, és a mieink mellé kerülnek a B-csoportba. A dániai vb-ről a kettő helyett csak egy együttes esik ki.

Szintén öt csapattal rendezik majd meg a női U18-as divízió 1/A-s vb-t Győrben. Szlovákia, a 2020-as A-csoportos vb kiesője lép az oroszok helyére. A magyar válogatottra így a francia, az olasz, a japán és a norvég együttes vár áprilisban, és az első helyezett jut fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik