Jégkorong: folytatná a munkát a női válogatott kapitánya

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 20:32
null
Lisa Haley folytatná a munkát (Fotó: Dömötör Csaba)
Folytatná a munkát Lisa Haley, az olimpiai részvételről lemaradt magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

 

Nyáron a nemzeti együttes története során először szerepelt A csoportos világbajnokságon, majd a múlt vasárnap zárult chomutovi olimpiai selejtezőtornán a lengyelek 11–1-es kiütése és a norvégok felett aratott 5–3-as siker után a házigazda csehektől 5–1-re kikapott, így nem indulhat a pekingi téli játékokon.

A kanadai szakvezető az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kifejtette: csalódásként élte meg a vereséget, de összességében motivációként tekint az elért eredményekre, és előretekintve már a 2026-os, Milánóban és Cortina d'Ampezzóban sorra kerülő havas-jeges játékokon való részvétel a cél.
Haley elárulta, a tárgyalások zajlanak és a közös munka folytatása a cél.

„Nagyon magas célokat kell kitűznünk magunk elé, az olimpiára kijutott csapatok közül már többet legyőztünk, ez mutatja, hogy valóban a legjobbak közé tartozunk” – szögezte le. Hozzáfűzte, a cseheket a világ ötödik-hatodik legjobb nemzeti együttesének tartja. „A játékosok minősége fantasztikus, az elért fejlődés is pozitív, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy kijussunk a következő olimpiára.”

A női jégkorong 1998 óta szerepel az olimpia műsorán, a magyarok – akik az idei elit-világbajnokságon kilencedikek lettek – sohasem jutottak el a játékokra, de most voltak hozzá a legközelebb, egyetlen győzelemre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik