Jégkorong-vb: a kazahok sima sikerrel hangoltak ránk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 19:09
A favorit Kazahsztán sima, háromgólos győzelemmel mutatkozott be a Krakkóban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon. A vesztes hálátlan szerepe ezúttal az ukránoknak jutott. A Japán elleni kétgólos (4–2) sikerrel kezdő magyar válogatott hétfőn a kazahokkal találkozik, a 13 órakor kezdődő mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti.

A kazahok a 8. percben a mérkőzés első fórját gólra váltották, majd elpuskázott újabb emberelőny után megduplázták előnyüket. A második emberhátrányt kibekkelő ukránok csupán bő egy percig örülhettek, hogy megúszták a négy az öt elleni játékot… A favorit kazahok öt az öt ellen is gólt szereztek, kétgólos előnyük az első harmad végére abszolút megérdemelt volt: két ukrán lövéssel szemben a kazahoknak kilencet írtak be a statisztikai lapra.

Páros kiállítással vette kezdetét a második harmad, majd a kazahok 19 mp alatt kihasználtak egy újabb emberelőnyt, lezárva egy tulajdonképpen meg sem nyitott találkozót. A négy gólt hozó záró felvonásban az ukránoknak összejött a szépítés, de a 47. percben esett fórgóljukat 80 mp után megkontrázták a kazahok, majd a hajrában már néggyel elmentek. Az ukránok azzal vigasztalódhattak, hogy övék volt a végszó.

JÉGKORONG, DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG (KRAKKÓ)
1. FORDULÓ
Kazahsztán–Ukrajna 5–2
(2–0, 1–0, 2–2)
További eredmények
Olaszország–Lengyelország 2–1 (0–1, 1–1, 0–0)
Magyarország–Japán 4–2 (
1–1, 1–1, 2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik