Módosított taktikával és Szuperrel kezdünk Kazahsztán ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.17. 12:12
null
Szuper az első meccsen védett a brittek ellen. Most nehezebb dolga lesz (Fotó: Mirkó István)
Az eddigiektől eltérően a teljes magyar válogatott részt vett a reggeli jeges átmozgatáson, még a betegeskedő Nagy Krisztián is. Az esti, KHL-es játékosokkal teletömött Kazahsztán elleni mérkőzésen némileg módosított taktikával és a kapuban ismét Szuper Leventével kezdünk.  Hátha ezúttal mi tréfáljuk meg a papíron jobb ellenfelet...

Változnak a dolgok.

A hétfő esti Dél-Korea elleni szétlövéses vereség és a keddre rendelt szünnap után szerda délelőtt mindenki részt vett a jeges átmozgatásunkon (úgyhogy tömött volt a busz, amely a mieinket hozta-vitte a BS-ből), még a betegeskedő Nagy Krisztián is. A Miskolc centerére az előző meccsen tört rá a hasmenés és egyebek, nagyjából félidőtől nem is játszott, másnap viszont telenyomták gyógyszerekkel meg vitaminokkal, úgyhogy immáron meccsképes, sőt, jól mozgott a „morning skate"-en.

SZAVAZÁS

Mi lesz a Magyarország–Kazahsztán hokimeccs végeredménye a divízió 1/A-s vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Megváltozott, vagy legalábbis módosult a taktikánk is: Kazahsztánra picivel óvatosabban készülünk, mint eddig tettük, hátul nem egy, hanem inkább másfél, sőt, két emberünk várja majd az ellenfeleket, azaz picit megvariáljuk azt az 1–3–1-et, amely mögött ismét Szuper Levente áll majd a kapuban, ezúttal piros mezben, mert a kazahok a fehéret választották.

Szívvel-lélekkel, egészen a végéig!

Mindezek szellemében telt a mai félórás tréningünk, amelyet követően 11.20-tól már a kazah válogatott következett a Gyakorló Jégcsarnokban.

A posztszovjetek edzésen is olyannak tűnnek, mint a mérkőzéseken: nagyok, gyorsak, erősek, és ha ez nem lenne elég, még ügyesek is. Ugyanakkor az érzésre jelentős testfölényüket a számok nem támasztják alá, hiszen az átlagos magyar kerettag 28 éves, 183 centis és 87 kilós, a kazah mintapéldány viszont 29 éves, de csak 182 centi és 85 kiló.

És nem is teljes ez a kazah csapat: a nagyon várt honosított kanadai bekk, Kevin Dallman végül el sem jött Budapestre, Makszim Szemjonov pedig már otthon van ujjtöréssel. De azért maradt még muníció: a keret jó része a KHL-es Barisz Asztana játékosa, aki meg nem, az másik KHL-klubé...

Az sem csoda, hogy az eddigi öt mérkőzésünket mind ők nyerték, de amennyire a mieink tekintetéből olvasni lehet, ezért ma este nagyot kell majd küzdeniük.

Hokisaink parázs hangulatban, új taktikával mennek neki a kazahoknak

DIVÍZIÓ 1/A-S VILÁGBAJNOKSÁG, 3. JÁTÉKNAP
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN

Papp László Budapest Sportaréna, 19.30. Vezeti: Bergamelli, Szergejev, Gebauer, Hull
A MIEINK VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Kapus: Szuper (Rajna)
Hátvédpárok: Szirányi B., Sille – Vas M., Tokaji – Gőz, Horváth A. – Pozsgai, Szélig
Csatársorok: Sofron, Bartalis, Ladányi – Hári, Vas J., Kovács Cs. – Mihály Á., Sikorcin, Benk – Magosi, Nagy K., Nagy G

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik