Sógorok elleni rangadón javíthatnak hokisaink

Vágólapra másolva!
2012.04.19. 10:32
null
Vas Márton (balra) csak szépíteni tudott a szlovénok ellen (Fotó: Mirkó Isrtván)
A házigazda Szlovénia elleni vereség után kevesebb mint egy nappal a már szintén nem százszázalékos Ausztria lesz a magyar jégkorong-válogatott ellenfele a divízió 1-es világbajnokság A-csoportjában. Ha célba akarjuk venni a feljutást, akkor nyerni kell a sógorok ellen.

Úgy tűnik, ha Ljubljana és vb-meccs a házigazdák ellen, akkor 4–1-es vereség – sorozatban ugyanis ez volt a harmadik alkalom, hogy ilyen arányban kapott ki a magyar hokiválogatott Szlovéniától. Pedig, ha Sofron István szólója vagy Ladányi Balázs ziccere bement volna a második harmad elején, akkor 1–1 és nem 3–0 állt volna az eredményjelzőn... De amíg nekünk semmi sem sikerült, addig a szlovénok jól éltek a játékvezető által könnyű szívvel megítélt fórokkal, és így fél lábbal már feljutónak érezhetik magukat.

„Sofron kihagyott szólója volt a fordulópont, illetve utána a kettős emberhátrányunk. Ebből az első kiállítás jogos volt, a másik vitatható, pedig ilyen esetben mind a kettőnek teljesen egyértelműnek kellene lennie. Nulla három után viszont rengeteg kiállítást szedtünk össze, ezen ment el végleg a meccs" – mondta Kevin Primeau szövetségi kapitány a meccs után.Az álmainkról persze továbbra sem kell lemondani, de a mieink számára akkor marad reális esély a feljutásra, ha ma legyőzzük az osztrákokat, akik szerdán meglepetésre kikaptak a japánoktól. Ebből is látszik, hogy a sógorok sem verhetetlenek, de figyelnünk kell rá, hogy ne szedjünk össze felesleges kiállításokat, megnehezítve a saját dolgunkat.

Hári János is úgy véli, hogy túl kell lépni a találkozón, és az osztrákok ellen meg kell mutatni, hogy igenis a legjobbak között van a helyünk:

„Reméljük, maradt az erőnkből az osztrákok ellen is. Be kell valljam, a végén már nagyon 'vontattam' magam, a sok kiállítás miatti védekezés rendkívül fárasztó. Sok a játékidőm, és lehet, hogy erre még nem állok készen. A végén már nem ment úgy a lábam, ahogy kéne. De a holnapi meccsre újra kell töltenünk az elemeket. Abszolút nincs veszve semmi. Azért jók ezek a tornák, mert mindig csak a következő meccsre koncentrálhatsz. Másnap egyből lehet javítani, és mindannyian úgy vagyunk vele, hogy Ausztria ellen szeretnénk megmutatni, hogy nekünk a legjobbak között van a helyünk" – idézi Hárit a hokiszövetség honlapja.

BUDAI SZEREPEZ JUTHAT – PRIMEAU
ÚJRA KELL TÖLTŐDNÜNK – HÁRI

DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VB, A-CSOPORT, LJUBLJANA
4. FORDULÓ
Japán–Nagy-Britannia 13.00
Magyarország–Ausztria 16.30 (Tv: Sport 1)
Szlovénia–Ukrajna 20.00
AZ ÁLLÁS
1. Szlovénia 3 3 11– 5 9
2. Ausztria 3 2 1 15–11 7
3. MAGYARORSZÁG 3 2 1 9– 6 6
4. Nagy-Britannia 3 1 2 9–13 2
5. Japán 3 1 2 7–12 2
6. Ukrajna 3 1 2 8–12 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik