Az Avalanche továbbjutott negyedik győzelmével a Wild ellen

Vágólapra másolva!
2008.04.20. 09:15
A Colorado Avalanche megszerezte negyedik győzelmét a Wild elleni hatodik találkozóján, így továbbjutott. A csapat egyik legjobbja Jose Theodore volt, aki az ötödik meccs után ismét nagyszerűen védett. A Boston Bruinsra és a Montreal Canadiensre egy mindent eldöntő összecsapás vár hétfőn. A Flyers nem tudta kiharcolni a továbbjutást Washingtonban, hétfőn Philadelphiában próbálkozhat újra.
Jose Theodore remek védéseinek köszönhetően továbbjutott a Colorado
Fotó: Reuters
Jose Theodore remek védéseinek köszönhetően továbbjutott a Colorado
Jose Theodore remek védéseinek köszönhetően továbbjutott a Colorado
Fotó: Reuters
Jose Theodore remek védéseinek köszönhetően továbbjutott a Colorado

A Colorado Avalanche hatodszorra csapott össze a Minnesota Wilddal annak tudatában, hogy már csak egy mérkőzésre van a továbbjutástól. Az ezúttal hazai pályán jégre lépő coloradóiak nem túl gólgazdag meccsen 2–1-re nyertek, így továbbjutottak.

Az Avalanche nagyszerűen védekezett, ennek is köszönheti sikerét, a hazaiak legjobbja Jose Theodore volt, aki 34 lövést hárított az összecsapáson, ebből egy Kim Jonhsson lövést 21 másodperccel a dudaszó előtt.

A kapus nagyszerű formában van, a két csapat ötödik meccsén is remekelt, akkor 38-szor járt túl a támadók eszén, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a Colorado továbbjutásában kulcsszerepet vállalt.

A Boston Bruins is hatodik mérkőzésére készült szombaton a Canadiens ellen, a Montrealnak már csak egy győzelem kellett volna a továbbjutáshoz, de a bostoniak kiváló harmadik harmadot produkálva nyerni tudtak.

A Canadiens összesítésben már 3–1-re is vezetett, de az 5–1-re elvesztett ötödik összecsapás után most ismét nagy lehetőséget szalasztottak el, így egy mindent eldöntő hetedik találkozóra kerül majd sor hétfőn Montrealban.

A Flyers szerette volna már szombaton eldönteni a továbbjutás sorsát Washingtonban a Capitals ellen, a philadelphiaiak 3–1-es összesített állással léptek jégre a fővárosiak ellen. A Capitals saját közönsége előtt nyerni tudott 3–2-re, így még maradt némi esélye a következő körbe kerülni, bár hétfőn a Flyersnek fog kedvezni hogy a hazai jégen játszhat.

NHL, RÁJÁTSZÁS

Colorado Avalanche Minnesota Wild 2–1
Továbbjutott az Avalanche 4–2-vel
Boston Bruins Montreal Canadiens 5–4
A párharc állása: 3–3
Washington Capitals Philadelphia Flyers 3–2
A párharc állása: 3–2, a Flyers javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik