A Washington Capitals a Carolina kárára jutott be a rájátszásba

Vágólapra másolva!
2008.04.06. 08:12
A Washingtoné lett az utolsó kiadó hely a rájátszás tizenhat csapatos mezőnyében az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban. Az NHL legutóbbi játéknapján a Capitals a Florida Panthers ellen nyert 3-1-, s ezzel az élen is végzett csoportjában.

Minden hely elkelt az NHL 2007-2008-as szezonjának rájátszásában. A playoff tizenhat csapata között utolsóként a játéknapon a Florida Panthers ellen 3-1-re diadalmaskodó Washington biztosította helyét.

A Carolina Hurricanes nagy lehetőséget szalasztott el azzal, hogy egy nappal korábban nem tudta megverni Florida Panthers együttesét. Ez esetben ugyanis a Hurricanes bejutott volna a rájátszásban, így viszont annak kellett szorítani Carolinában, hogy utolsó alapszakasz-mérkőzésén hibázzon a Washington. Nem hibázott…

A mérkőzésen Tomas Fleischmann első harmadban szerzett gólját a másodikban még Kamil Kreps révén kiegyenlítette a Florida. Ezután azonban Sergej Fjodorov előbb visszavette a vezetést, majd Alexander Szemin be is biztosította a győzelmet a fővárosi csapat számára.

A Capitals tehát az utolsó mérkőzésén biztosította helyét a playoffban, emellett azonban csoportgyőzelmet is ünnepelhetett – fennállása során immár negyedszer.

„Oh igen, ez volt az egyik álmom. Most már benn vagyunk a rájátszásba. Most már csak a playoff-mérkőzésekre kell koncentrálnunk” - lelkendezett a találkozót követően a hazaiak kedvence, Alekszandr Ovecskin, akinek a közönség már oda is adta volna az alapszakasz legértékesebb játékosának járó díjat (MVP).

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 177. JÁTÉKNAP
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 3–4
St. Louis Blues–Columbus Blue Jackets 3–0
Boston Bruins–Buffalo Sabres 0–3
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 3–1
Washington Capitals–Florida Panthers 3–1
Atlanta Trashers–Tampa Bay Lightning 4–1
Vancouver Canucks–Calgary Flames 7–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik