Győzelmével a playoffba jutott a nyugati hatodik Colorado

Vágólapra másolva!
2008.04.02. 08:10
A Colorado Avalanche 4-2-s győzelmet aratott a Vancouver otthonában az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A Milan Hejduk és Joe Sakic vezette gárda kétgólos hátrányból fordított a Canucks ellen.

A rájátszás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést rendeztek Vancouverben, ahol a Colorado kétgólos hátrányból fordítva nyert 4-2-re a Canucks ellen.

Az Avalanche győzelme egyben azt is jelentette, hogy a csapat az utolsó mérkőzésétől függetlenül bejutott a playoffba.

A második harmadban Ryan Kesler góljával még 2-0-ra vezetett a hazai csapat, s ekkor úgy tűnt a Canucks saját kezébe veszi sorsát.

Győzelme esetén ugyanis a Canucks megelőzte volna Nashville Predatorst a Nyugati főcsoportban, ráadásul pontszámban pedig megközelítette volna mostani ellenfelét, azaz akár egy hetedik hely is kiszaladhatott volna az alapszakasz végén. Így azonban a Predators botlásában bízhat csak a Vancouver.

Ezzel szemben a Colorado szurkolói bonthatják a pezsgőket: a csapat 93 megszerzett pontja ebben a szezonban biztos elég lesz a rájátszáshoz.

A sorsdöntő találkozó fordulópontját egyébként a középső harmad második felében érdemes keresni. A meccs ezen szakaszában Milan Hejduk és Wojtek Wolski góljával 3-2-re fordított a Colorado, majd a záró harmadban Peter Forsberg koronázta meg a csapat alapszakaszban nyújtott teljesítményét.

A Washington 4-1-re verte a Carolinát. Alekszandr Ovecskin ismét betalált, s góljával már 63 találattal vezeti a mesterlövészek rangsorát.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

173. JÁTÉKNAP:
New York Islanders – New Jersey Devils 1–2 – hosszabbítás után
Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4–1
Atlanta Trashers – Florida Panthers 2–3
Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 3–4 – szétlövés után
Ottawa Senators – Montreal Canadiens 0–3
St. Louis Blues – Nashville Predators 3–4 – h. u.
Edmonton Oilers – Calgary Flames 2-3
Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 2-4
San Jose Sharks – Los Angeles Kings 5-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik