Sidney Crosby a szétlövésben nyerte meg a meccset a Pittsburghnek

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 09:18
Sidney Crosby találatával nyert a Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 15. játéknapján. A fiatal csapatkapitány két gólpasszt adott a rendes játékidőben, míg Petr Sykora kétszer rezgette meg a Carolina hálóját. Buffalóban nyert a Columbus.
Sidney Crosby ismét főszereplő volt
Getty Images
Sidney Crosby ismét főszereplő volt
Sidney Crosby ismét főszereplő volt
Getty Images
Sidney Crosby ismét főszereplő volt

Nagyszerűen kezdett a Carolina a Pittsburgh otthonában, hiszen mindössze ötvenkilenc másodperc elteltével emberelőnyből vezetést szerzett Ray Whitney révén.

A Penguins az első harmad hajrájában aztán Petr Sykora találatával szépített.

A második húsz perc elejét ismét a vendégek kaptál el jobban, hiszen a negyedik percben Letowski is betalált, sőt a harminchatodik percben Williams is eredményes volt.

Ekkor azonban megsérült Scott Walker, és ez mintha megfogta volna a Hurricanest, hiszen a pingvinek ekkor előbb Hall révén szépítettek, majd Sykora ismét eredményes volt, és kiegyenlített.

A továbbiakban több gól nem esett sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, így jöhettek a szétlövések.

A hazai oldalon az első két körben Erik Christensen és Petr Sykora talált a kapuba, míg a vendégeknél Matt Cullen valamint Jeff Hamilton volt eredményes.

A záró körben Sidney Crosby, aki a meccsen két gólpasszt is adott, bevette a Carolina kapuját, míg a másik oldalon Ray Whitney hibázott, íg a pingvinek szerezték meg a két pontot.

Buffalóban parádázott a Columbus, hiszen a gól nélküli első harmad után a másodikban Michael Peca és Rick Nash is betalált, ráadásul érdekesség, hogy a két játékos egy-egy asszisztot is jegyzett a találatoknál.

A záró harmadban viszont a Sabres nem „nyomott” annyira, hiszen húsz perc alatt mindössze ötször próbálkoztak azzal, hogy bevegyék Pascal Leclaire hálóját.

Magabiztos sikert aratott hazai pályán a Chicago és ugyanezt tette idegenben a Los Angeles is.

NHL, ALAPSZAKASZ

15. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres Columbus Blue Jackets 0-3
Pittsburgh Penguins Carolina Hurricanes 4-3 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks Colorado Avalanche 5-2
Vancouver Canucks Los Angeles Kings 2-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik