Két góllal nyitott az Alba Volán, de negyedszer is kikapott

Vágólapra másolva!
2007.09.30. 21:34
Negyedik meccsén negyedik vereségét szenvedte el az Alba Volán csapata az Erste Bank Jégkorong Ligában, pedig ezúttal az első harmadot követően 2-0-ra is vezetett otthonában a Linz ellen a fehérvári együttes. A második és a harmadik harmadban azonban két-két gólt is szereztek a vendégek, miközben a hazaiak nem tudták növelni találataik számát, így Jan Jasko csapata ezúttal is vesztesen hagyhatta el a küzdőteret.
Hiába az akarat és a küzdés, valamint a kétgólos vezetést, ismét vereség lett a dologból. De már közelednek az ellenfelek!
Meggyesi Bálint
Hiába az akarat és a küzdés, valamint a kétgólos vezetést, ismét vereség lett a dologból. De már közelednek az ellenfelek!
Hiába az akarat és a küzdés, valamint a kétgólos vezetést, ismét vereség lett a dologból. De már közelednek az ellenfelek!
Meggyesi Bálint
Hiába az akarat és a küzdés, valamint a kétgólos vezetést, ismét vereség lett a dologból. De már közelednek az ellenfelek!


A hazaiak a találkozó elején leginkább a kisbüntetések gyűjtésében jeleskedtek, de gólt nem sikerült szereznie a linzieknek. Nem úgy a fehérváriaknak, akik Kurt MacSweyn révén már ekkor majdnem beköszöntek.

Ami aztán nem jött össze emberhátrányban, az összejött egyenlő létszámnál: Palkovics Krisztián pazar elzárása után Ocskay Gábor a jobb alsó sarokba bombázott!

Kevéssel később kettős emberelőnybe kerültek a fehérváriak, s a ritka lehetőséget Palkovics használta ki. Az előkészítők között persze ott találtuk Ocskay Gábort…

De hiába a remek kezdés, a második felvonás elején gyorsan szépítettek a vendégek: a kanadai Brad Purdie talált be a fehérvári kapuba, majd azt követően igencsak beszorult a magyar bajnok.

Olyannyira, hogy Pat Leahy, a Boston Bruins egykori sztárja előnyből ki is egyenlített – más kérdés, hogy előzőleg Budai Krisztiánt fejbe lőtték a koronggal, s emiatt a játékvezetőnek le kellett volna állítania a küzdelmet. Nem tette, a közönség tüntetett, de hiába…

A 28. percben ismét egyenlő volt az állás. Jasko mester időt is kért, hogy rendezze egy kicsit a sorokat. Ezzel a taktikai húzással arra a harmadra meg is törte a linziek lendületét.

A harmadik etap elején az eddigi négy osztrák bajnoki meccsen óriási csalódást keltő, egyetlen gólt vagy gólpasszt sem jegyző David Gosselint állították ki két percre gáncsolásért, s a vendégek gépies pontossággal használták ki sokadik emberelőnyüket (2–3).

Hamarosan megkaptuk a lehetőséget az egyenlítésre Christian Perthaler kisbüntetésével, sőt Brad Tileyt is leküldték, és 35 másodpercig kettős fórban támadhatott a Volán.

Jürgen Penker kapus azonban lehúzta a rolót, sőt, miután kiegészültek a vendégek, az NHL-színvonalon hokizó Shearer, Purdie, Leahy trió összehozta a negyedik vendéggólt is, és ezt már itt-ott kósza füttyszó nyugtázta.
A meccset végül kettős emberelőnyben fejezte be a Volán, de ez a sansz is kimaradt, s a nézők lógó orral nyugtázták, hogy négy forduló után nulla ponttal állnak kedvenceik.

ERSTE BANK LIGA, ALAPSZAKASZ:

ALBA VOLÁN SC EHC LINZ (osztrák) 2–4 (2–0, 0–2, 0–2)
Székesfehérvár, 1500 néző, V: Winter, Wohlmuth, Zehenthofer (osztrákok)
VOLÁN: Budai – TOKAJI, Horváth A., Kovács Cs., OCSKAY, PALKOVICS, Dostal, Ondrejcík, Gosselin, MacSweyn, Stastny, Kangyal, Svasznek, Galik, Gröschl, Vaszjunyin, Majoross, Rajz, Benk, Sofron, Fodor. Edző: Jan Jasko
EHC Liwest Linz: PENKER – Groleau, Gruber, Baumgartner, HOHENBERGER, Lukas, Tiley, David, LEAHY, PURDIE, SHEARER, Riener, Ignatjevs, Szűcs, Salfi, Oberkofler, Mayr, Schlacher, Divis, Perthaler. Edző: Jim Boni
Kiállítások: 14, ill. 14 perc
Gólok: 16.02: Ocskay (Palkovics, Galik – 1–0). 18.05: Palkovics (Tokaji, Ocskay, kettős emberelőnyből – 2–0). 21.14: Purdie (David, Shearer – 2–1). 27.21: Leahy (Purdie, Shearer, ee. – 2–2). 42.39: Hohenberger (Baumgartner, ee. – 2–3). 54.31: Shearer (Purdie, Leahy – 2–4).

A 4. FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI:
Olimpija Ljubljana p j Vienna Capitals 4-3-büntetőkkel
Innsbrucker Haie Klagenfurter AC 3-2-büntetőkkel
Villacher SV Graz 99ers 3-2-büntetőkkel
Red Bull Salzburg HK Acroni Jesenice 5-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik