A Pittsburgh New Yorkban, a Tampa Washingtonban nyert büntetőkkel

Vágólapra másolva!
2007.03.02. 10:41
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 141. játéknapján kilenc mérkőzés közül hét szorosan alakult: négy a hosszabbításban dőlt el, kettő pedig a szétlövésben. Érdekesség, ezekből négyszer a vendégcsapatok jöttek ki jobban. A Minnesota cserekapusa, Josh Harding a szezonban először volt kezdő és harminc lövést hatástalanítva mindjárt shutouttal nyitott.
Pavol Demitra (Minnesota Wild, jobbra) kétszer mattolta Dwayne Rolosont (Edmonton Oilers, balra)
Pavol Demitra (Minnesota Wild, jobbra) kétszer mattolta Dwayne Rolosont (Edmonton Oilers, balra)
Pavol Demitra (Minnesota Wild, jobbra) kétszer mattolta Dwayne Rolosont (Edmonton Oilers, balra)
Pavol Demitra (Minnesota Wild, jobbra) kétszer mattolta Dwayne Rolosont (Edmonton Oilers, balra)

A 23 éves Harding eddig csereként kapott lehetőséget: a Calgary ellen 45 perc alatt 22 lövésből 21-t megfogott, a St. Louis ellen 18 perc alatt mind a négy kapujára tartó lövést védte. Kifejezetten nem rossz ajánlólevél számára a folytatás előtt.

Persze, a győzelemhez kellenek a támadásokat eredményesen befejező társak is. Nos, az Edmonton elleni idegenbeli bajnokin erre sem lehetett panasz a vendégek részéről: Demitra és Gaborik is két-két gólt lőtt, valamint adott egy-egy gólpasszt, így a Minnesota igencsak jégbe döngölte az Olajosokat.

A Minnesotához hasonlóan a Colorado is öt góllal nyert idegenben, vendéglátóként lelépett ellenfelüktől, a Chicagótól legalább becsületgólra futotta. Nem is akármilyenre, 1:11-nél Ruutu még a hazaiaknak szerzett vezetést, ilyen pompás kezdés után már tényleg csak rosszabb jöhetett. Jött is… Budaj (Colorado) végül 23 lövést csak megfogott, míg kollégája a túloldalon, Habibulin 31-ből szedett be öt találatot, a hatodikat már üres kapuba lőtték a vendégek.

Hiába vezetett a Washington 34:14-nél két góllal, a Tampa zsinórban háromszor talált a kapujukba, így a hazaiaknak kapaszkodniuk kellett a végén az egyenlítésért. Semin 11 mp-vel a vége előtt aztán betalált, jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, amelyet a Tampa Tarnasky góljával 1-0-ra nyert. Előtte tizenkilenc(!) játékos hibázott!!!

New Yorkban gólnélküli első harmadot követően a házigazda Rangers a második felvonás hajrájában 1:09 perc alatt kétgólos előnyre tett szert, de a Pittsburgh jó hajrával kiharcolta a hosszabbítást. A Pingvinek a harmadik harmadban két góllal nyitottak, 43:45-nél már egyenlő volt az állás. A szétlövésben öt kihagyott büntető után Crosby gólja döntött.

Hiába lőtt a bostoni Mowers két gólt kezdésnek, 3-3 után a túlórában 4:50-nél Upshall találata a Philadelphia sikerét jelentette.

Az Islanders New Yorkban kétgólos vezetésénél 57:29-ig nyeregben érezte magát, akkor azonban a St.Louis szépített, majd 38 mp-vel később egyenlített is. A lendületbe jött vendégeknek a hosszabbításban 25 mp is elég volt a győztes találat megszerzéséhez.

LA-ben nyert a Nyugati főcsoportban utolsó helyen álló Kings, amely az ugyanott második Anaheimet verte, szintén a hosszabbításban, Cammalleri 3:17-nél szerzett góljával.

A Phoenixben Thomas, a Vancouverben Sedin duplázott, utóbbi viszont annak is örülhetett, hogy csapata otthon győzni tudott.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 141. JÁTÉKNAP:
Vancouver Canucks-Phoenix Coyotes 4-3
Boston Bruins-Philadelphia Flyers 3-4 - hosszabbítás után
New York Rangers-Pittsburgh Penquins 3-4 - szétlövés után
Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 4-5 - szétlövés után
New York Islanders-St. Louis Blues 2-3 - hosszabbítás után
Florida Panthers-Dallas Stars 2-1 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 1-6
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 0-5
Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 4-3 - hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik