Megszakadt a Pittsburgh sorozata

Vágólapra másolva!
2007.02.05. 10:04
Megszakadt a Pittsburgh hat mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata, miután a Penquins hosszabbítás után kikapott Montrealban. Szétlövés után nyert a Washington a New York Islanders ellen.
Jordan Staal próbál zavart kelteni a Montreal kapuja előtt
Reuters
Jordan Staal próbál zavart kelteni a Montreal kapuja előtt
Jordan Staal próbál zavart kelteni a Montreal kapuja előtt
Reuters
Jordan Staal próbál zavart kelteni a Montreal kapuja előtt

Egy jó formában lévő Pittsburgh látogatott Montrealba, a Penquins legutolsó hat meccsét sikerrel zárta.

A Pittsburgh az első harmadban meg is szerezte a vezetést Jordan Staal révén, ezt ugyan Plekanec kiegyenlítette, de Ryan Whitney újra a vendégeknek szerzett vezetést. Mind Staal, mind Whitney gólját Sydney Crosby készítette elő, a 19 éves játékos 59 gólpasszt adott már az idei szezonban.

A harmadik harmadban jól használták ki a csapatok az emberelőnyöket, a játékrész mindhárom találata ilyen szituációból született. Tomas Plekanec alig egy perc játék után újra egyenlített, és a Montreal nem is került újra hátrányba, Mark Streit révén már náluk volt az előny. Michel Oullet két és fél perccel a vége előtt azonban döntetlenre hozta a meccset, jöhetett a hosszabbítás.

Két perc telt el a hosszabbításból, amikor a győztes gólt is megszerezte a Montreal: az eddig gólokat lövő Plekanec ezúttal az előkészítésben jeleskedett, átadását Sheldon Sourey vágta a kapu jobb oldalába.

A Pittsburgh utoljára 2002 januárjában tudott hatmeccses veretlenségi sorozatot produkálni.

Bár Alekszander Ovecskin nem talált a kapuba – sőt, mindössze két lövést küldött kapura a meccsen – a Washington Capitals nyerni tudott. A fővárosiak mindössze két perc elteltével megszerezték a vezetést, miután Matt Pettinger a hálóba vágta Richard Zednik lepattanó lövését.

Az Islanders a második harmadban egyenlített Mike Sellinger emberhátrányban ütött góljával. Az utolsó játékrészben, valamint a hosszabbításban sem született gól, a szétlövésben azonban a Washington egy próbálkozást értékesített, ezzel megnyerte a meccset.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 116. JÁTÉKNAP
Montreal Canadiens-Pittsburgh Penquins 4-3 - hosszabbítás után
Washington Capitals-New York Islanders 2-1 - szétlövés után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik