Megint a Ducks nyerte a kaliforniai rangadót

Vágólapra másolva!
2006.12.03. 11:31
Teemu Selänne két góllal és egy assziszttal segítette győzelemhez az Anaheim Ducks csapatát a Los Angeles Kings ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 59. játéknapján. Kikapott a fővárosban a Buffalo Sabres, amely tegnap aratta a 20. győzelmét.
Ismét Teemu Selänne volt az Anaheim legjobbja
Ismét Teemu Selänne volt az Anaheim legjobbja
Ismét Teemu Selänne volt az Anaheim legjobbja
Ismét Teemu Selänne volt az Anaheim legjobbja

Nem kevesebb, mint 38 lövést tett ártalmatlanná Jean-Sebastien Giguere, az Anaheim kapusa a szomszédvár Los Angeles együttese ellen az NHL legutóbbi játéknapján, és mivel a csatársorban a finn Teemu Selänne villogott (2 gól, egy gólpassz), a Ducks 4-3-as győzelemmel távozott az "angyalok városából".

Ez volt a harmadik alkalom már ebben a szezonban, hogy a "kacsák" legyőzték a "királyokat", és továbbra is a Nyugati főcsoport első számú alakulatának számítanak.

Mi több, a 20 győzelemmel álló együttes 46 pontjával az egész ligában a legjobb. A Ducks első 28 mérkőzésén mindössze kétszer veszített a rendes játékidőben, további hat vereségét hosszabbítás vagy büntetőpárbaj után szenvedte el.

Montrealban kanadai rangadót rendeztek a Canadiens és a Toronto részvételével. A meccs a rendes játékidőben és a hosszabbításban is döntetlennel ért véget, így a büntetőpárbaj következett, amely során Sheldon Souray ütötte be a győztes találatot a Montreal javára.

Saku Koivu a harmadik harmadban kétszer is eredményes volt, nélküle a Maple Leafs alighanem elvitte volna a bajnoki pontokat.

Detroitban Joe Pavelski 5,9 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt volt eredményes, ezzel a góllal győzte le a Red Wings 3-2-re a San Josét.

Magabiztosan győzte le a címvédő Carolina a vendég Bostont 5-2-re. A Hurricanes csapatából Eric Staalt érdemes kiemelni, ő két góllal vette ki a részét a sikerből.

Martin Biron (jobbra), a Buffalo kapusa ütközik Jakub Klepisszel, a Washington játékosával
Reuters
Martin Biron (jobbra), a Buffalo kapusa ütközik Jakub Klepisszel, a Washington játékosával

A Chicago Blackhawks a harmadik mérkőzését is megnyerte új edzőjével, Denis Savarddal. A michiganieknek – akinél Jeffrey Hamilton kétszer talált a kapuba – nem volt könnyű dolguk, hiszen hosszabbításban kellett kiharcolniuk a győzelmet, végül azonban 4-3-ra verték a Predatorst.

A Buffalónak ezúttal nem volt jó napja, a legutóbbi fordulóban a huszadik győzelmét szerző Sabres ezúttal esélytelen volt Washingtonban. A Capitals a második harmad elején már 5-1-re vezetett, és végül remek csapatjátékkal 7-4-re győzött.

A főcsoportelső "szabályásoknak" ez volt a negyedik vereségük a rendes játékidőben.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

AZ 59. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 3-4
Carolina Hurricanes–Boston Bruins 5-2
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 2-3
Ottawa Senators–Tampa Bay Lightning 5-2
Montreal Canadiens–Toronto Raptors 4-3 – büntetőkkel
Philadelphia Flyers–New Jersey Devils 3-4 – büntetőkkel
Florida Panthers–Atlanta Trashers 1-3
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 3-5
Washington Capitals–Buffalo Sabres 7-4
Nashville Predatos–Chicago Blackhawks 3-4 – hossz. után
Dallas Stars–Minnesota Wild 4-3 – büntetőkkel
Edmonton Oilers–Columbus Blue Jackets 0-4
Vancouver Canucks–Colorado Avalanche 2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik