Ligue 1: Neymar is betalált, a PSG szenvedve győzte le a Lorient-t – videó

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.06. 15:06
null
Neymar kezdte a gólok sorát, de a Lorient alaposan megnehezítette a PSG dolgát (Fotó: Getty Images)
Nehezen ugyan, de mindhárom pontot begyűjtötte a címvédő és listavezető Paris Saint-Germain a francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A párizsiak a Lorient fölött aratták újabb sikerüket (1–2).

Az idényt remekül kezdő Lorient a Paris Saint-Germain ellen sem riadt vissza, amit jól mutat, hogy a hazai csapat az első percekben saját térfelére szorította sokkal esélyesebb ellenfelét. A szögletek és szép támadásvezetések ellenére a PSG törte meg a jeget a 8. percben, amikor is Neymar a 11. bajnoki találatát jegyezve vezetéshez juttatta a párizsiakat – a gólhoz nagy mértékben hozzájárult az ellenfél kapusa, Yvon Mvogo is, aki végzetes hibát vétve eladta a labdát.

Mvogót nem sokkal később le is kellett cserélni, ugyanis a gól alkalmával egy rossz mozdulata következtében megsérült, Vito Mannone váltotta. Regis Le Bris együttese a kapott gól dacára nem tört össze, a kontráik rendre veszélyt jelentettek a fővárosiakra nézve. A 26. percben Terem Moffi kiváló támadás végén hibázott, el sem találta Gianluigi Donnarumma kapuját a nigériai csatár. A szünethez közeledve a PSG egyre inkább dominált, ám a lehetőségek kimaradtak, pedig Kylian Mbappé és Hugo Ekitike is közel állt a gólszerzéshez. Félidőben 0–1-es állással vonultak öltözőbe a felek.

A fordulást követően alaposan bekezdtek a hazaiak, akik hosszú perceken át nyomás alatt tartották Christophe Galtier csapatát – ennek az 53. percben meg is jött az eredménye: Moffi, a Lorient első számú gólfelelőse az Enzo Le Fée-vel való összjátéka végén bombázta a hálóba a labdát.

Néhány pillanattal később ismét Moffi volt főszereplő, lövése a keresztlécen csattant. Ezek a szituációk felébresztették a vendégeket, akik magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, ugyanakkor a frusztráció is kihatott a játékukra. Mbappé kis híján ugyan, de lemaradt Neymar labdájáról, Sergio Ramos fejese pedig fölé szállt a csereként beállt Renato Sanches sarokrúgását követően. A PSG számára éppen egy szöglet ért három pontot, a 81. percben Danilo Pereira érkezett Neymar beadására, fejjel.

Idénybeli tizenkettedik győzelmével a párizsiak magabiztosan vezetik a Ligue 1 tabelláját, míg a legutóbbi négy meccsén nyeretlen Lorient harmadik a táblázaton.

FRANCIA LIGUE 1
14. FORDULÓ
November 4.

ESTAC Troyes–AJ Auxerre1–1
November 5.
AC Ajaccio–RC Strasbourg Alsace4–2
Angers SCO–RC Lens 1–2
November 6.
FC Lorient–Paris Saint-Germain 1–2 (Moffi 53., ill. Neymar 9., Danilo Pereira 81.)
Clermont Foot1–Montpellier HSC
OGC Nice–Stade Brestois
Stade de Reims–FC Nantes
Toulouse FC–AS Monaco
Lille OSC–Stade Rennais
Olympique de Marseille–Olympique Lyonnais

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik