Felkészülés: hatot lőtt a PSG, de Galtier nem elégedett

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 14:23
null
Neymar duplázott, de Messi és Mbappé is hozzájárult a Gamba Oszaka kiütéséhez (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain a harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte Japánban: a félelmetes támadótrió – Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé – valamennyi tagja betalált, a párizsiak 6–2-re kiütötték a Gamba Oszakát.

Csaknem kétpercenként estek a gólok az első félidőben (28., 32., 34., 37., 39.). A kiegészítőembernek számító Pablo Sarabia kezdte meg a gólgyártást, majd Neymar volt eredményes büntetőből. Habár még mindig bizonytalan a jövője, a 30 éves brazil támadó két nappal ezelőtt arról beszélt, hogy mindenképpen Párizsban szeretne maradni.

A japánok ugyan hamar szépítettek, de ismét három perc kellett ahhoz, hogy a PSG kétgólosra növelje előnyét. Lionel Messi sem várt sokat, a 39. percben betalált, s ezzel megszerezte első gólját a felkészülési időszakban.

A fordulást követően Neymar a második gólját is megszerezte, majd a végeredményt a 61. percben becserélt Kylian Mbappé alakította ki tizenegyesgóljával.

A 6–2-es győzelem ellenére Christophe Galtier vezetőedző nem volt elégedett csapata teljesítményével. „Két gólt kaptunk, ez pont kettővel több, mint amennyit kellett volna. (…) A második gólnál jobban kellett volna helyezkednünk, rendezetlenek voltunk. Védekezésben keményebbnek kell lennünk.”

Nemcsak a pályán pörögtek az események, hanem a háttérben is. Fabrizio Romano olasz transzferguru úgy tudja, a Paris Saint-Germain még hétfőn átigazolja az RB Leipzig hátvédjét, Nordi Mukielét, ráadásul a tekintélyes L'Équipe információi szerint Renato Sanches is a fővárosiaknál folytatja.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Gamba Oszaka (japán)–PSG (francia) 2–6
(Kurokava 34., Jamami 70., ill. Sarabia 28., Neymar 32. – 11-esből, 60., Nuno Mendes 37., Messi 39., Mbappé 86. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik