Felébresztették a kómából a Bordeaux válogatott labdarúgóját

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 09:37
Felébresztették a mesterséges kómából Alberth Elist (Fotó: AFP)
Felébresztették a mesterséges kómából a francia másodosztályban szereplő Bordeaux 60-szoros hondurasi válogatott labdarúgóját, Alberth Elist, aki csapata szombati, Guingamp elleni bajnokijának első percében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy azonnal kórházba szállították.

Mint beszámoltunk róla, Elis a mérkőzés 34. másodpercében fejelt össze Donatien Gomisszal, majd a Bordeaux játékosa nyolc percig feküdt mozdulatlanul a földön. A játékos eszméleténél volt, amikor elhagyta a pályát, de eltört az arccsontja és az idő előrehaladtával egyre több diagnózist állapítottak meg az orvosok, amelyek azt mutatták, hogy Elis súlyos fejsérülést szenvedett.

A 28 éves játékost a bordeaux-i kórház intenzív osztályára szállították, de már a szállítás idején mesterséges kómába helyezték.

Alberth Elis családja és a Bordeaux közölte, hogy a támadót szerdán felébresztették a mesterséges kómából, de továbbra is óvatosak, ugyanis a következő napok döntő jelentőségűek lesznek.

„Örömmel osztjuk meg az első biztató jeleket: Alberth felébredt és úgy tűnik, fokozatosan felépül, azonban továbbra is óvatosnak kell lennünk az állapotának alakulását illetően, a következő napok döntőek lesznek. Köszönjük a bátorító szavakat, imákat, és külön köszönjük az orvosi csapatnak a gondoskodást” – közölte Alberth Elis családja.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik