Vb 2014: Rizzoli ne változtasson semmin! - Collina

Vágólapra másolva!
2014.07.12. 11:21
Sergio Gonella és Pierluigi Collina után Nicola Rizzoli a harmadik olasz, aki vb-döntőt vezethet.

Természetesen a kihirdetést követően Pierluigi Collina is megszólalt, aki 12 évvel ezelőtt a Brazília–Németország (2–0) döntőn fújta a sípot.

„Ez nagyszerű döntés az európai játékvezetők számára. Pedig nem volt egyértelmű, mivel négy éve is UEFA-játékvezető, Howard Webb vezette a finálét. Két komoly futballkultúrával rendelkező csapat mérkőzik meg, szóval Nicolának nem lesz könnyű dolga...”

Collina azt tanácsolja Rizzolinak, hogy semmin ne változtasson, de szerinte ezzel nem lesz gond, hiszen a 2014-es vb-finálé játékvezetője igazi profi, emellett Andrea Stefanival és Renato Faveranival remek triót alkotnak.

Collina a saját példáját hozta fel a vb-döntőre való felkészüléssel kapcsolatban, neki például egy-egy komoly meccs előtt rengeteg alvásra volt szüksége. Emellett a döntő előtt mindkét csapat összes vb-meccsét megnézte, hogy felkészülhessen belőlük.

Az egykori olasz játékvezető beszélt Byron Morenóról is, aki az olasz válogatott kieséssel záruló mérkőzését vezette a dél-koreaiak ellen.

„Nem sokat találkoztunk, hiszen a játékvezetőket két részre osztották, ő Szöulban volt, én pedig Tokióban. Amikor egyesítették a két keretet, könnyen ki lehetett találni, hogy ki hol volt, hiszen míg Koreában végig sütött a nap, Japánban végig esett az eső... Volt egy médianapunk, ahol az újságírók kérdéseket tehettek fel nekünk, Moreno viszont végig a szobájában maradt akkor is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik