„Portugália elesett; már alig van remény” - lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 09:57
null
Cristiano Ronaldóék nagyon nehéz helyzetben vannak (fotó: abola.pt)
Portugáliában letargia van az Egyesült Államok elleni 2–2 után. Bár Cristiano Ronaldóék matematikailag még továbbjuthatnak, már nem a saját kezükben van a sorsuk.

 

Az egyik legismertebb napilap, a Record kiszenvedett döntetlenről ír internetes kiadásában, hozzátéve, hogy a válogatott hiába szerzett gyorsan vezetést az Egyesült Államok ellen, mégsem tudott nyerni. A többi laphoz hasonlóan a Recordnál is számolgatnak, hogy mi kell a továbbjutáshoz, de hozzáteszik, a gólkülönbség rengeteget számíthat.

Az A Bola a fekvő Cristiano Ronaldóval illusztrálja cikkét, amely szerint „Portugália elesett”. A Mais Futebol szerint alig van remény, Portugália nagyon nehéz helyzetbe került. Természetesen itt is olvasható forgatókönyv arról, hogy mi kell Ghána ellen és a csoport másik mérkőzésén.

A Diário Digital szerint Silvestre Varela még életben tartotta a reményeket, de a portugál válogatott ennek ellenére szinte lehetetlen feladat előtt áll.

Az Egyesült Államokban a Washington Post tényszerűen csak azt jegyezte meg, hogy 2–2-t játszottak Portugáliával, valamint elemzi, hogy miként juthatnak tovább. A New York Times szerint a későn kapott gól megszakította az amerikai ünnepet, és idézi Jürgen Klinsmannt, aki szerint nem fognak megegyezni a németekkel egy békés döntetlenben.

Az MLS honlapja viszont sokkal mélyrehatóbb elemzést készített a mérkőzésről. Címlapján a „Még nincs meg: fontos pont, de akad egy probléma” látható, amely a csapat Achilles-sarkáról beszél, nevezetesen hogy sorozatban ez a negyedik meccs, amelyen a nyolcvanadik perc után gólt kap az amerikai válogatott.

A honlap kiemeli, hogy Jürgen Klinsmann nagyon jó kezdőcsapatot állított össze, a válogatott pedig a nagyon jó és a kiváló között volt. Kiemelik Klinsmann remek húzását, mely szerint Jermaine Jonest hagyta szabadon futballozni. A középpályás mellett Matt Besler és Kyle Beckermann teljesítményét emelték még ki.

EMLÉKEZTETŐ

G-CSOPORT
Egyesült Államok–Portugália 2–2
Manaus, Amazónia Stadion, 40 123 néző. Vezette: Néstor Pitana (argentin)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Howard – F. Johnson, Besler, Cameron, Beasley – Beckerman, Bradley – Bedoya (Yedlin, 72.), Dempsey (Wondolowski, 87.), J. Jones – Zusi (O. Gonzalez, 90.). Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann
PORTUGÁLIA: Beto – J. Pereira, Bruno Alves, Ricardo Costa, A. Almeida (William Carvalho, a szünetben) – Veloso, Moutinho, R. Meireles (Varela, 69.) – Nani, H. Postiga (Éder, 16.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Gólszerző: J. Jones (64.), Dempsey (81.), ill. Nani (5.), Varela (95.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik