MTI
2020.05.22 11:13 Frissítve: 2020.05.23 11:02

Juventus: Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

Giorgio Chielliniben, az olasz válogatott belső védőjében nem maradt rossz érzés Luis Suárez iránt, sőt, csodálja az uruguayi csatárt, aki a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon megharapta őt.

 

Giorgio Chiellini megharapásáért Luis Suárez később négy hónapos eltiltást kapott a FIFA-tól (Montázs: AFP)

 

A Juventus csapatkapitánya önéletrajzi könyvében emlékezik meg a hat éve óriási visszhangot kiváltó esetről, mely után a nemzetközi szövetség négy hónapra és kilenc válogatott meccsre eltiltotta Suárezt, akit a meccsen nem büntettek.

„A rosszindulat benne van a játékban, én ezt nem nevezném törvénytelennek. Ha le akarod győzni az ellenfeled, okosnak kell lenned – írta a hamarosan megjelenő könyvben a nyolcszoros olasz bajnok védő. – Csodálom a ravaszságát. Ha nem lenne az, csupán egy átlagos csatár volna.”

Chiellini bővebben is megemlékezik az ominózus, sorsdöntő csoportmeccsről, melyen ő a másik uruguayi sztárcsatárt, Edinson Cavanit őrizte főként, s az eset előtt is így volt, amikor „jött” Suárez.

„Egyszer csak észrevettem, hogy valaki a vállamba harapott. Csak úgy megtörtént. Ilyen volt az ő stratégiája a közelharcnál, s ha őszinte akarok lenni, az enyém is ilyen. Hasonlítunk egymásra és én szeretek ilyen típusú csatárok ellen játszani.”

A második félidőben történt esetnél 0–0 volt az állás, Suárezt nem büntették, sőt a szituációt nem sokkal követő szögletből az uruguayiak megszerezték a győztes gólt, amivel továbbjutottak a csoportból, Olaszország pedig kiesett.