Holland-magyar: két középpályás is kikerült az oranje keretéből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.07. 10:53
Biztosan nem lép pályára a pénteki Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtezőn Jonathan de Guzmán: a holland középpályás ágyéksérüléssel bajlódik, így kikerült a keretből. A Swansea középpályása már a hétvégi, Southampton elleni idegenbeli bajnokin (2–0) sem játszott. Szintén kikerült a keretből Stijn Schaars, míg Leroy Fer meghívót kapott a sérülések miatt.

A hatszoros holland válogatott De Guzmán kihagyja a mieink elleni pénteki, majd a Törökország elleni keddi vb-selejtezőt sérülése miatt. Szintén nem lesz ott a pályán egyik mérkőzésen sem Stijn Schaars: a PSV középpályása is kisebb sérüléssel bajlódik.

Louis van Gaal szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a két sérült középpályás helyett Leroy Fernek szavaz bizalmat. A Norwich City 23 éves játékosa eddig kétszer lépett pályára a nemzeti tizenegyben, az U21-es válogatottnál a „holland Vieirának” becézték felépítése és játékstílusa miatt.

VB 2014, A HOLLAND KERET
Kapusok:
Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax)
Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (PSG), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV )
Támadók: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik