A helyzeteit elherdáló Svájc egy pontot szerzett Románia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.15. 17:50
null
Pontosztozkodás lett a nagy versenyfutás vége (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjában Románia Bogdan Stancu tizenegyesből szerzett góljával vezetést szerzett, ám Admir Mehmedi révén Svájc egyenlített a második félidőben, így mindkét félnek meg kellett elégednie az 1–1-es döntetlennel.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ROMÁNIA–SVÁJC 1–1 (1–0)

Párizs, Parc des Princes, 43 576 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
ROMÁNIA: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (Filip, 62.) – Pintilii (Hoban, a szünetben), Prepelita – Torje, Stanciu, Stancu (Andone, 84.) – Keserü. Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu
SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, G. Xhaka – Shaqiri (Tarashaj, 91.), Dzemaili (Lang, 83.), Mehmedi – Seferovic (Embolo, 63.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző:
Stancu (18. – 11-esből), ill. Mehmedi (57.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Franciaország–Albánia 2–0

A 3. FORDULÓBAN (június 19., vasárnap)
Románia–Albánia
Svájc–Franciaország

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 2 4–1 +3 6
2. Svájc 2 1 1 2–1 +1 4
3. Románia 2 1 1 2–3 –1 1
4. Albánia 2 2 0–3 –3 0

Románia továbbjutási reményeinek életben tartásáért lépett pályára, ennek ellenére Svájc kezdte veszélyesebben a párizsi összecsapást. A 7. percben Haris Seferovic megforgatta Vlad Chirichest, ám tizenegy méterről nem találta el a kaput. Tíz perccel később már lapos lövéssel próbálkozott a csatár, azt azonban Ciprian Tatarusanu lábbal hárította.

A kihagyott helyzeteket szinte azonnal meg is bosszulták a románok: Alexandru Chipciu tört be a tizenhatoson belülre, akit a svájci csapatkapitány, Stephan Lichtsteiner a mezénél fogva visszarántott, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Bogdan Stancu állt, és magabiztosan, a balra vetődő Yann Sommerrel ellentétes sarokba gurította a labdát (1–0). Ezzel Stancu lett az Eb első duplázója, érdekesség, hogy az első gólját is tizenegyesből szerezte a házigazda franciák ellen.

Az első félidő folytatásában fölényben játszottak a svájciak, ám kis híján a románok duplázták meg az előnyüket: egy felívelt szabadrúgás után egy védőről Cristian Sapunaru elé került a labda, ő azonban közelről a bal oldali kapufa külső élét találta el. A félidő hajrájában az 50. válogatottságát ünneplő Blerim Dzemaili közelről a kapu mellé fejelt, így a csapatok egygólos román vezetéssel vonultak pihenőre.

A második félidőben sokáig nem tudott váltani a svájci válogatott, hiába volt náluk többet a labda, Tatarusanunak nem akadt dolga. Az 57. percben egy rögzített szituáció után összejött a svájci egyenlítés. Ricardo Rodríguez szögletét követően nem tudott felszabadítani a román védelem, Admir Mehmedi elé került a labda, ő pedig egy pattanás után, elementáris erővel kilőtte a bal felső sarkot (1–1).

Az utolsó fél órában egyik együttes sem mert kockáztatni, leginkább a mezőnyben gyűrte egymást, így az első félidőben hiába alakított ki több lehetőséget Svájc, meg kellett elégednie az egy ponttal, amivel közel került a továbbjutáshoz. Románia pedig a harmadik csoportmeccsén Albánia esetleges legyőzésével kerülhet közel a legjobb tizenhathoz.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik