Pirlót megfogni, mindenáron! - adta ki a jelszót Ramos

Vágólapra másolva!
2012.06.29. 20:11
null
Sergio Ramos (jobbra) szerint akkor lehet esélyük a döntőben, ha megfelelően kikapcsolják Pirlót (fotó: Action Images)
Sajtótájékoztatón vett részt Kijevben Sergio Ramos, a spanyol labdarúgó-válogatott védője, akit elsősorban az Eb-döntőbeli ellenfél, Olaszország játékáról kérdeztek.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik válogatott nyer az Eb döntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Talán szerencsés a felkészülés szempontjából, hogy már korábban összecsaptunk velük, de változtathatnak a stratégián. Nagyon gyorsak és veszélyesek, remekül kontráznak, Pirlo pedig unikum. Egy passzal szét tudja szedni a védelmet, és egy az egyben kapura küldeni valamelyik társat. Ő az, aki pluszt hoz a játékba. Nagyszerű ellenfél lesz Olaszország” – dicsérte Ramos a squadra azzurrát. A két csapat a C-csoport küzdelmei során összecsapott már, a mérkőzés – a torna egyik legjobb meccse – 1–1-re végződött.

Ramos nyilatkozatában a spanyol passzmesterhez, Xavi Hernándezhez hasonlította Pirlo befolyását.

„Pirlo a referenciapont, őt meg kell állítani, csakúgy, mint a csatárduójukat. Pirlo képes uralni a játékot, kontrollálni a meccset, ugyanúgy, mint nálunk Xavi. De nagy hibát követnénk el, ha a többiekkel nem számolnánk. Balotelli rettentő erős, Cassano trükkös, Pirlo és Marchisio bármikor villanhat. Úgy gondolom, a döntő győztese teljesen megérdemelt bajnoka lesz a tornának – ez a két csapat nyújtotta a legstabilabb teljesítményt az Európa-bajnokságon.”

Az Európa-bajnokság döntője vasárnap 20.45-kor kezdődik, a játékvezető – mint pénteken kiderült – a BL-döntőt is vezénylő portugál Pedro Proenca lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik