Vb 2022: távozott a posztjáról a fehérorosz szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2021.04.05. 20:25
null
Marhel 19 mérkőzésen irányította a fehérorosz válogatottat (Fotó: AFP)
Mihail Marhel hétfőn lemondott a fehérorosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A belorusz sportági szövetség (ABFF) hétfői bejelentése szerint közös megegyezéssel bontották fel az edző szerződését – közölte az MTI.

Mihail Marhel hétfőn lemondott a fehérorosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A beloruszok múlt kedden negatív rekordot jelentő 8–0-s vereséget szenvedtek a Belgium elleni világbajnoki selejtezőn. A korábbi csúcsot egy 2003-as Európa-bajnoki kvalifikációs meccs jelentette, amikor 5–0-ra kaptak ki Ausztriától.

„A belgák elleni találkozó után kialakult helyzet elemzése során arra a következtetésre jutottam, hogy távoznom kell. Úgy gondolom, változtatásokra van szükség a válogatott további fejlődéséhez” – mondta a 2019 júniusában kinevezett Marhel.

A szövetség közleménye szerint a múlt keddihez hasonló mérkőzések negatívan befolyásolják a fehérorosz futball imázsát.

„Igen, a belga csapat erősebb nálunk, de így nem veszíthetünk” – tette hozzá az ABFF, amely azt is hangsúlyozta, hogy a Belgium elleni vereség nem csupán a szakvezető hibája: a játékosoknak Marhellel együtt vállalniuk kell a felelősséget.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik