Vb 2022: Szenegál három gólt is szerezhetett volna... – Van Gaal

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.21. 20:49
null
Louis van Gaal méltatta az első gólt jegyző Cody Gakpót, akit a meccs emberének is megválasztottak (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Hollandia 2–0-ra legyőzte Szenegált a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának második mérkőzésén, az első fordulóban. A meccset követően a győztes nemzet szövetségi kapitánya, Louis van Gaal reagált a látottakra.

 

„Az igazság az, hogy nem lepődtem volna meg, ha elveszítjük a meccset, Szenegál legalább három gólt szerezhetett volna... Szerencsére be tudtam tenni a csapatba Depayt, ott tudtam, hogy gólt fogunk szerezni. Ő olyan játékos, aki megteremti a különbséget a támadóharmadban” – idézi Louis van Gaal mérkőzés utáni szavait több holland oldal, köztük a soccernews.nl.

„Az első találatot szerző Cody Gakpót épp emiatt nem cseréltem le sokáig, mindig benne van a gól. Kulcsfontosságú volt ő a győzelmünk szempontjából, rendkívül agilis és jól cselez, bármelyik védőnek meggyűlik vele a baja. Köszönettel tartozunk továbbá a debütáns Noppertnek, aki három hatalmas védést is bemutatott” – tette hozzá a holland kapitány.

Aliou Cissé, a szenegáli szövetségi kapitány így reagált a meccs után: „Lehet, hogy én vagyok hibás a vereségért, én vagyok az edző, magamra vállalom. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ez nem lehet vitás, de a labdarúgás a hatékonyságról szól. Ha nem szerzel gólt, nem nyerhetsz, egyszerű.”

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ITT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ

A-CSOPORT
SZENEGÁL–HOLLANDIA 0–2 (0–0)
Doha,
al-Tumama Stadion, 41 721 néző. Vezette:Sampaio (brazil)
SZENEGÁL:
É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, P. Cissé, A. Diallo (Jakobs, 62.) – I. Gueye, N. Mendy, Kouyaté (P. Gueye, 73.) – Diatta (Jackson, 74.), Dia (B. Dieng, 69.), I. Sarr. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind – F. de Jong, Berghuis (T. Koopmeiners, 79.) – Gakpo (De Roon, 90+4.) – Bergwijn (Klaassen, 79.), Janssen (Depay, 62.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: Gakpo (84.), Klaassen (90+9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik