Vb 2022: a portugál kapitány nem a brazilokat akarja elkerülni

Vágólapra másolva!
2022.12.01. 16:12
null
Fernando Santosnak a csoportelsőség a fontos (Fotó: Getty Images)
Nem a brazilokat szeretné elkerülni, hanem egy nappal több pihenőt szeretne csapatának Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ezért tartja fontosnak, hogy az élen végezzenek a katari világbajnokság H-csoportjában.

 

A szakvezető a dél-koreaiak elleni pénteki találkozójukat felvezető sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nem ugyanaz három, mint négy nap pihenővel játszani a következő mérkőzést.

„Amikor egy ilyen tornán veszel részt és nagy eredményt szeretnél elérni, nem foglalkozol ilyesmivel – utalt a G-csoportban élre várt brazilok elkerülésére vonatkozó felvetésekre. – Megértem, hogy felmerül ez a gondolat, de sem én, sem Tite nem fogunk aggódni emiatt” – tette hozzá.

Santos hangsúlyozta: sokkal fontosabb a plusz egy nap pihenő, amit azzal érhet el a portugál válogatott, hogy elsőként végez a négyesében. A H-csoport győztese kedden játszik a G-csoport másodikjával, míg a H-jelű kvartett másodikja már hétfőn a G-csoport elsőjével. Két forduló után a G-ben Brazília, a H-ban Portugália áll az élen egyformán két győzelemmel.

A szövetségi kapitány megerősítette, hogy Nuno Mendes, aki az uruguayiak elleni hétfői mérkőzésen megsérült, nem lesz már bevethető a világbajnokságon, de saját kérésére a csapattal marad, amihez klubja, a Paris Saint-Germain is hozzájárult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik