Vb 2022: ők töltötték a legtöbb időt a pályán Katarban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.11. 12:07
null
Josko Gvardiol három honfitársával holtversenyben töltötte eddig a legtöbb időt a pályán (Fotó: Getty Images)
A statisztikákkal foglalkozó FBref.com oldal összegyűjtötte, kik azok a labdarúgók, akik a legtöbb játékpercet töltötték a pályán az elődöntőig a katari világbajnokságon. Nem meglepő módon a lista élmezőnyében a horvátok szerepelnek, hiszen Brazíliát és Japánt is tizenegyespárbajban búcsúztatták, de a legjobb húszba az argentinok és a marokkóiak is delegálnak játékost, a címvédő franciák viszont egyet sem.

A legtöbb játékpercet három horvát védő, Josko Gvardiol, Josip Juranovic és Dejan Lovren, valamint a kapus, Dominik Livakovic töltötte a pályán, hiszen a három csoportmeccs mellett a nyolcad- és a negyeddöntő hosszabbításos mérkőzését is végigjátszották, s már 510 játékpercnél járnak a keddi elődöntő előtt. Tőlük csupán hét perccel marad el Marcelo Brozovic, míg Ivan Perisicnek 489, Luka Modricnak483 játékperce van már.

A nyolcadik helyen már marokkói futballista, Szofjan Amrabat szerepel 480 perccel, s vele holtversenyben áll három argentin, Lionel Messi, Nicolás Otamendi és a kapus, Emiliano Martínez, valamint két, már búcsúzó holland, Andries Noppert és Virgil van Dijk – tőlük csak egy perccel marad el Nathan Aké és Denzel Dumfries.

A lista első 19 helyén nincs francia, köszönhetően annak, hogy a címvédő – egyedüli elődöntős csapatként – még nem szorult hosszabbításra.

 

A lista élmezőnye
A lista élmezőnye

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik