Vb 2022: Modric már három évtizedben lépett pályára vb-n és Eb-n is

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.23. 13:32
null
Luka Modric ugyan rekordot döntött, nem lehet elégedett az iksszel (Fotó: Getty Images)
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Marokkó 0–0-s döntetlent játszott Horvátországgal a világbajnokság F-csoportjának első mérkőzésén. A találkozó után összegyűjtöttük a legérdekesebb statisztikákat a mérkőzésről.

Második mérkőzését játszotta egymás ellen a két válogatott, korábban 1996-ban csaptak össze felkészülési mérkőzésen. Ahogyan most, akkor is döntetlennel végződött a találkozó, viszont akkor mindkét csapat kétszer be is tudott találni.

A horvátoknak ez volt a nyolcadik meccse afrikai csapat ellen, a mérlegük a mai döntetlennel: 4 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség. Az egy vereséget a szintén vb-résztvevő Tunézia ellen szenvedték el, 2019-ben felkészülési mérkőzésen maradtak alul. Érdekesség, hogy az akkori és a Marokkó elleni kezdő csak egy helyen nem változott, Andrej Kramaric volt mindkét találkozón a horvátok csatára.

Eddig a 2022-es világbajnokságon ez volt a harmadik 0–0-s döntetlen, ez pedig már most kettővel több mint amit a 2018-as oroszországi tornán játszottak. Akkor a Franciaország–Dánia csoportmeccsen nem született gól.

Luka Modric történelmet írt, a horvát középpályás lett az első, aki három évtizedben is pályára lépett világ- és Európa-bajnokságon is. A 2018-as aranylabdás már a 2006-os vb-n is játszott, ezt követően pedig minden Eb-n és vb-n is számolt vele a szövetségi kapitány, valamit sérülés miatt sem kell egész tornát kihagynia.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR

1. FORDULÓ
F-CSOPORT

Marokkó–Horvátország0–0
Horvátország:Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 79.) – Vlasic (Pasalic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 71.), Perisic (Orsic, 90.).Szövetségi kapitány:Zlatko Dalic.
Marokkó:Bono – Hakimi, Szaissz, Agerd, Mazraui(Attijat Allah, 60.) – Unahi (Szabiri, 81.), Amrabat – Zijes, Amallah, Bufal (Abde, 65.) – en-Nesziri (Hamdallah, 81.).Szövetségi kapitány:Valid Regragi.

A TALÁLKOZÓ RÉSZLETEI, ONLINE KÖZVETÍTÉSE ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik