Vb 2022: Louis van Gaal szerint nem unalmas a hollandok játéka

Vágólapra másolva!
2022.11.29. 20:52
null
Van Gaal (középen) ráncolhatta a homlokát a kérdések hallatán (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, a katari világbajnokságon kedden Hollandia 2–0-ra legyőzte a házigazdát, és az A-csoport első helyén zárva került a kieséses szakaszba. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a holland kapitány, Louis van Gaal kisebb nézeteltérésbe keveredett egy az oranje játékát kritizáló újságíróval.

 

A véleményét mindig markánsan vállaló Louis van Gaalt a meccs utáni sajtótájékoztatón egy meg nem nevezett újságíró azzal szembesítette, hogy a holland szurkolók a közösségi médiában arról panaszkodnak, hogy a válogatott játéka csak „fogcsikorgatva nézhető”, kevéssé élvezetes.

„Csalódást keltő, ha így gondolják, de nem értek ezzel egyet, ahogy önnel sem, ha azt mondja, nem élvezhető a játékunk. Más a véleménye a futballról. Írhatná azt is, hogy szörnyen unalmasak a meccseink, és holnap hazamegyek, mert ez már nem érdekel. Ez az ön véleménye, és nem hinném, hogy ez lenne a korrekt álláspont. Szerintem mindenki büszke rá, hogy továbbjutottunk, és a dolgok messze nem néznek ki olyan rosszul, ahogy ön állítja” – tette helyre a sorozatban 10. világbajnoki mérkőzését is veretlenül megvívó tréner, aki kitért az első három vb-meccsén egyaránt betaláló Cody Gakpóra.

„Cody elég fiatal játékos, aki az elmúlt években a PSV-ben csak a bal oldalon játszott, és nem akart középen vagy a 10-es pozíciójában játszani. Végül meggyőztem, most azt gondolja, jó edző vagyok!”

Van Gaal kollégája, a katari kispadon ülő Félix Sánchez érthetően kevésbé volt jó kedvű a harmadik sima vereség és a kiesés után, de legalább realista maradt.

„Beszélhetünk statisztikákról, de ne felejtsük el, Katarban hatezer igazolt labdarúgó játszik, szóval várható volt, hogy ez történik. Nem gondoltuk soha, hogy a legjobb tizenhat közé kerülünk, a célunk az volt, hogy itt legyünk, és megméressük magunkat” – fogalmazott Sánchez.

A találkozó legjobbjának megválasztott Davy Klaassen is megszólalt a meccs után, és leginkább meglepettségének adott hangot, hogy ő kapta az elismerést.

„Nem számítottam erre a díjra. Őszintén megmondom, a meccs alatt nem gondolkodtam ezen, és most sem tudnám megmondani, hogy ki volt a legjobbunk. Inkább örülök annak, hogy nyertünk. Ez a legfontosabb.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Hollandia–Katar 2–0 (1–0)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 66 784 néző. Vezette: Gassama (gambiai)
HOLLANDIA:
Noppert – Timber, Van Dijk, Aké – Dumfries, De Roon (T. Koopmeiners, 82.), F. de Jong (Taylor, 86.), Blind – Klaassen (Berghuis, 66.) – Gakpo (Weghorst, 82.), Depay (Janssen, 66.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
KATAR: Barsem –I.Mohammad (Heder, 85.), Pedro Miguel, Huhi, A. Hasszan, H. Ahmed – al-Hajdosz (Aszad, 64.), Madibo (Budiaf, 64.), Hatem (Alaeldin, 85.) – Almoez Ali (Muntari, 64.), Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez
Gólszerző: Gakpo (26.), F. de Jong (49.)

A csoport másik mérkőzésén: Ecuador–Szenegál 1–2

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 3 2 1 5–1 +4 7
2. Szenegál 3 2 1 5–4 +1 6
3. Ecuador 3 1 1 1 4–3 +14
4. Katar 3 3 1–7 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik