Vb 2022: Brazília nyeri meg a világbajnokságot – Somália

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.09. 09:07
Rio de Janeiro az új otthona. Somália hosszú éveken át futballozott Európában, majd Szaúd-Arábiában, a nyáron aztán lezárult második ferencvárosi időszaka is, és úgy döntött, családjával hazaköltözik Brazíliába. A 34 éves futballistát a brazil nagyvárosban értük utol, arra kértük, adjon rövid helyzetjelentést számunkra a katari világbajnokság alatt Rio de Janeiróban uralkodó hangulatról.

„Nem messze lakunk az óceánparttól, az út menti vendéglők és bárok mindegyikében van óriáskivetítő vagy minimum néhány televízió. A parton is több helyen óriáskivetítők vannak felállítva, előttük a homokba lehuppanva szurkolnak az emberek. A brazil válogatott meccseinek időpontjában megáll az élet Rióban, a hatórás időeltolódás ellenére is. A délutáni mérkőzések itteni idő szerint délben kezdődnek, nem véletlen, hogy sokan elkéstek vagy be sem mentek a munkahelyükre.”

A legutóbbi, a Dél-Korea elleni produkció, a 4–1-es győzelem még a brazil szurkolókat is lenyűgözte, az első félidőben szerzett négy gól után nemcsak a játékosok, Brazíliában az emberek is szambát jártak.

„Ezt még nekem is különös volt látni, egyszerűen hihetetlen volt a hangulat. A csapat lenyűgözően játszott, ez a brazil együttes igazi arca. Ez Brazília!”

Somália szerint a sérüléséből visszatérő Neymar jelenléte különösen sokat jelentett a csapatnak. Plusz önbizalmat adott társainak, hogy ott volt a pályán.

„Sokszor hallottam már, milyen fontos az ő szerepe a brazil válogatottban. Nos, ezt most is láthattuk. Dél-Korea ellen nem ő volt az együttes legjobbja, de biztos vagyok benne, ha ő nincs a pályán, nem így alakul a mérkőzés. A horvátok elleni negyeddöntőben ismét sok múlik rajta.”

A Horvátország elleni pénteki összecsapást Somália szerint Brazília ismét könnyedén hozza, és ha az elődöntőben Argentína jönne szembe, az az egész kontinensnek különleges jelentőségű lenne.

„Brazília nyeri meg a világbajnokságot! Szerintem a döntőben Franciaországgal csap össze, ami már csak azért sem lenne meglepetés, mert ez a két válogatott most a legerősebb.”

Pénteken katari idő szerint 18 órakor lép pályára a selecao, így Brazíliában gyakorlatilag a meccsel indul a nap, délben alighanem ismét megáll az élet az utcákon, és mindenki a tévé és a kivetítők képernyője előtt ül.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ
PÉNTEKEN
16.00:
Horvátország–Brazília (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00:
Hollandia–Argentína (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
SZOMBATON
16.00:
Marokkó–Portugália (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00: Anglia–Franciaország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik