Vb 2022: a PL klubjai nem engedik el a vörös zónába utazókat

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 21:06
null
A PL-játékosok nem mehetnek a vörös zónába (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-bajnokság klubjai nem engedik el azokat a játékosokat, akik szeptemberben hazájuk válogatottjával olyan országban lépnének pályára, amelyek Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt vörös listán szerepelnek.

 

A liga közlése szerint a rendelkezés közel 60 játékost érint, akik 26 vörös listán lévő országban játszanának világbajnoki selejtezőmérkőzést, valamint felkészülési összecsapást. Kiemelték: erről a Premier League klubjai kedden „kelletlenül, de egyhangúlag döntöttek”, miután egyeztettek a kérdésben az angol szövetséggel és a brit kormánnyal.

Mivel utóbbi nem biztosított mentességet az érintett futballistáknak, így a vonatkozó rendeletek értelmében a vörös listás országból érkezőkre tíznapos karantén vár Nagy-Britanniában. Ez a válogatott PL-játékosok esetében két mérkőzés kihagyását eredményezné.

A FIFA korábban engedélyt adott a kluboknak, hogy ne engedjék el a válogatotthoz a játékosaikat, akikre visszatérve karantén várt volna, ám jelenleg ez a kivételezés már nincs érvényben. Így azok a klubok, amelyek most nem engedik el a válogatott futballistákat, szankcióra számíthatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik