Svédország: Ibrahimovic válaszolt a jövőjét firtató kérdésre

Vágólapra másolva!
2022.03.30. 09:18
null
Ennél azért több hiányzott a svéd vb-részvételhez... (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, Svédország 2–0-ra kikapott kedden este Chorzówban Lengyelországtól az év végi világbajnokság pótselejtezőjében. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lesz ott a katari tornán a svéd válogatottal Zlatan Ibrahimovic, a háromkoronások 40 éves támadója, aki viszont sietett leszögezni, folytatni szeretné a szereplést a nemzeti csapatban.

Zlatan Ibrahimovic a 2016-os Európa-bajnokság után jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól, majd tavaly tavasszal közel öt év szünet után visszatért – nyilván elsődlegesen az motiválta, hogy 2006 után ismét részt vehessen a svéd válogatottal a világbajnokságon. Ez viszont nem sikerült, miután kedden este a pótselejtező fináléjában Lengyelország 2–0-ra győzött a skandinávok ellen. A 40 éves Ibrahimovic az utolsó tíz percre csereként lépett pályára Chorzówban, ám nem tudott változtatni a mérkőzés állásán.

A találkozó lefújása után viszont első dolga volt kijelenteni: folytatni szeretné a szereplést a válogatottban.

„Nem lehet más választ adni erre kérdésre, csak azért mert nem nyertük meg ezt a meccset és nem jutottunk ki a világbajnokságra. Olyan sokáig szeretnék játszani a válogatottban, amíg csak tudok. Még nem mondtam a kapitányunknak, de sajnálom, hogy nem találkoztunk korábban, és nem tértem vissza korábban, mert akkor most teljesen más helyzetben lennénk. A 2024-es Eb-ig egyelőre nem szeretnék előretekinteni, az még távoli. Olyan sokáig szeretnék játszani, amíg csak megfelelően tudok teljesíteni, és nem szeretném azt mondani magamnak a befejezés után, hogy még folytathattam volna...” – jelentette ki Ibrahimovic a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Ibrahimovic a 2001-ben kezdődött válogatott pályafutása során két világbajnokságon, a 2002-esen és a 2006-oson vett részt a svéd nemzeti csapattal, összesen öt meccsen játszott, ám gólt egyiken sem szerzett.

EURÓPAI VB-PÓTSELEJTEZŐK
DÖNTŐ, B-ÁG
LENGYELORSZÁG–SVÉDORSZÁG 2–0 (Lewandowski 49. – 11-esből, Zielinski 72.)

Bővebben itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik