Sportrádió: Mbappé és Messi miatt Katar mindenképp megnyeri ezt a vébét – Réthy Béla

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.18. 09:11
null
Réthy Béla szerint Katar mindenképp győztese lesz a vb-döntőnek (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a katari világbajnokság elődöntőjében rendezett Franciaország–Marokkó (2–0) mérkőzésen közvetített utoljára a Bécsben, magyar szülők gyermekeként született Réthy Béla, akit a mérkőzés végén a német ZDF stúdiójában ülő kollégái és a közönség vastapssal búcsúztatott. Réthy hazatérve ezúttal a Sportrádió vendége volt, ahol a vb-vel kapcsolatos élményeiről mesélt. 

„A német válogatott sorsát egy rossz fél óra döntötte el Japán ellen. Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy lényegében a mi munkánk nem attól függ, hogy hogyan szerepel a számunkra kedves válogatott. A nézőszámot persze befolyásolhatja, de a mindennapi munkánkat nem” – mondta Réthy Béla kezdésként arra a felvetésre, hogy mennyiben befolyásolta katari munkáját a német válogatott korai búcsúja. Aztán a vb-kiesést követő német közvéleményről is beszámolt.

„Ugyanolyan kudarcnak állította be ezt a német sajtó, mint a négy évvel ezelőttit, pedig a játék sokkal jobb volt. Sokan edzőváltást is szerettek volna, de végül nem lett váltás szövetségi kapitányi poszton.”

A legendás kommentátor ezután a katari szervezésről és a döntő párosításáról is beszélt.

„Amikor hallotta az ember, hogy mire lehet előzetesen számítani, akkor azt hihette, hogy a pokolba készül, de az igazság az, hogy nagyon jól lett megrendezve a torna. Még frissek a benyomások, de jó volt a szervezés.”

„Ilyen párosítás nem volt még döntőben, nagyon várom a meccset. Amikor 2018-ban összecsaptak a nyolcaddöntőben, az a torna egyik legjobb mérkőzése volt. Katar mondjuk mindenképp megnyeri ezt a világbajnokságot, hiszen a finálé két legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé és Lionel Messi is PSG-játékos, s Katarból kapja a fizetését. Örülnék, ha Messi világbajnok lenne, de szerintem a franciáké az erősebb csapat.”

Végezetül természetesen Réthy Béla visszavonulása is szóba került.

„Még vannak dolgaim, elintéznivalóim… Majd akkor tűnik fel, hogy visszavonultam, ha nem kell már mennem dolgozni, amikor kezdődik januárban a Bundesliga. Fel vagyok készülve, nem is fogok teljesen eltűnni a médiából, de többet leszek a családommal. Egészen nem lehet leállni, egy újságíró mindig újságíró marad… A nagyjából négyszáz közvetítésem közül talán a Németország–Csehország mérkőzés volt a legemlékezetesebb 1996-ból…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik