Vb 2018: Neuer még így is óriási kockázat – Kahn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 09:33
null
Manuel Neuer minden megtesz, hogy bevethető állapotban legyen a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Oliver Kahn szerint a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw túl nagy kockázatot vállalna azzal, ha Manuel Neuer védené a nationalelf kapuját a nyári világbajnokságon.

 

Neuert előbb 2017 márciusában operálták meg, miután hajszálrepedést diagnosztizáltak a lábközépcsontjában, majd szeptemberben ismét kés alá kellett feküdnie, mivel fájdalmat érzett a műtött végtagban. Bár szóba került, hogy már tavasszal visszatérhet a pályára, ez végül elmaradt, és ugyan a szombat esti kupadöntőre készülővalamint a bő, 27 fős válogatott – keretben helyet kapott, nagy valószínűséggel csak a kispadra ülhet le.

„Hogy rendesen meg tudjam ítélni, ahhoz látnom kellene a napi edzésmunkáját, de szinte lehetetlen azt gondolni, hogy képes lenne a jó teljesítményre – mondta Neuerről a Bayern München korábbi kiválósága, Oliver Kahn. – A múltban elért eredményei miatt bíznak benne, és jó döntés volt Löw részéről, hogy magával viszi és megnézi. Ugyanakkor, ha játszik is két felkészülési meccset, még úgy is óriási kockázat, amivel mindenkinek tisztában kell lennie. Fel kell tenni a kérdést: tényleg megéri játszatni a világbajnokságon nyolc hónapnyi kihagyás után? Nehéz döntést kell meghozni.”

A megoldást az a Marc-André ter Stegen jelentheti, aki nagyszerű szezont zár a Barcelonában.

„Megfelelt az elvárásoknak a Barcelonánál, önmagában már ez is egy remek teljesítmény. A válogatottbeli kaland nehezen indult számára, többször hibázott, ez talán amiatt történt, mert nem volt önbizalma abban az időszakban. A Konföderációs Kupán a barcelonai tapasztalatoknak is köszönhetően már stabilan teljesített, ezzel is jelezve, hogy »megérkezett«. Ez egy új fejezet lehet a válogatott karrierjében, nem aggódom, ha neki kell védenie a világbajnokságon” – zárta szavait Kahn.

Elképzelhető, hogy Löw négy kapussal utazik majd május 23-án a dél-tiroli edzőtáborba: Neuer és Ter Stegen mellett Kevin Trapp (Paris Saint-Germain) és Bernd Leno (Bayer Leverkusen) jelölt a posztra.

A németek Mexikóval, Svédországgal és Dél-Korea csapatával lesznek azonos csoportban a nyári tornán.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
20.00:
Bayern München–Eintracht Frankfurt (Tv: Sport1)

A NÉMETEK 27 FŐS BŐ KERETE
KAPUSOK: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (PSG – Franciaország), Marc-André ter Stegen (Barcelona – Spanyolország)
VÉDŐK: Jérome Boateng (Bayern München), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (1. FC Köln), Mats Hummels (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München), Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), Niklas Süle (Bayern München), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (PSG – Franciaország), Leon Goretzka (Schalke 04), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Sami Khedira (Juventus – Olaszország), Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország), Mesut Özil (Arsenal – Anglia), Marco Reus (Borussia Dortmund), Sebastian Rudy (Bayern München) Leroy Sané (Manchester City – Anglia)
TÁMADÓK: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Thomas Müller (Bayern München), Nils Petersen (SC Freiburg), Timo Werner (RB Leipzig)
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik