Vb 2018: lemondott a mali szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2017.09.07. 15:15
Lemondott posztjáról Alain Giresse, Mali labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, miután csapata a legutóbbi két világbajnoki selejtező-mérkőzésén szinte minden esélyét elvesztette a kijutásra.

Mali múlt pénteken kiütéses, 6–0-s vereséget szenvedett Marokkó vendégeként, majd kedden hazai pályán 0–0-t játszott vele, így két fordulóval a vége előtt két pontjával sereghajtó a csoportjában.

„Nincs megfelelő lelki állapotban, hogy folytatni tudja a munkát, ráadásul a biztonságáért is aggódunk” – kommentálta a francia szakember távozását Boubacar Baba Diarra, a nyugat-afrikai ország szövetségének vezetője, hozzátéve: csütörtökön tárgyalnak arról a szövetségben, hogy ki vegye át a munkát a nemzeti együttesnél.

Mali legközelebb október 6-án lép pályára az afrikai selejtezősorozat C-csoportjában, ellenfele az éllovas Elefántcsontpart lesz.

A 65 éves Giresse 2015-ben lett második alkalommal Mali szövetségi kapitánya. Először 2010–2012-ben vezényelte a csapatot, mellyel 2012-ben harmadik lett az Afrika-kupán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik