Ronaldóék egy hatost hagytak emlékül maguk után Feröeren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 20:41
null
André Silva már az első félidőben döntött Tórshavnban (Fotó: AFP)
A világbajnoki selejtezők európai zónájának B-csoportjában Portugália hat góllal megverte Feröert idegenben. Az első félidőben már eldőlt a meccs Silva mesterhármasával, de a vendégek nem álltak le, még hármat bepakoltak, és kiütéses győzelmet arattak.

VB 2018, SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 3. FORDULÓ,
B-CSOPORT
FERÖER–PORTUGÁLIA 0–6 (A. Silva 12., 22., 37., C. Ronaldo 65., Moutinho 91., Cancelo 93.)

Hideg, műfű, pokrócdurvaságú, kemény ellenfél. Kinek ne csillanna fel a szeme, ha Feröer ellen kell játszania?! Nyilván hasonló gondolatok jártak a portugálok fejében is, de csak tíz percig érezték a nehéz körülmények terhét, mert onnantól igencsak átvették a játék irányítását.

Olyannyira, hogy a feröeri védelem gyengeségét kihasználva André Silva háromszor is beköszönt Nielsen kapujába. A portugálok nyomasztó fölényben játszottak, a hazai csapatnak az első félidőben egyetlen kapura lövése sem volt, míg a vendégeknek tíznél is több.

Szinte semmit sem lehetett látni abból a keménységből, amellyel annyira megnehezítették eddigi ellenfeleik – köztük a mieink – dolgát a feröeriek. A közönség lelkesen énekelt, de a portugálok örültek.

A második félidőben valamelyest visszavett a tempóból a portugál válogatott, de ott volt Cristiano Ronaldo, aki mindenképpen akart még gólt szerezni. Mit ad isten, sikerült is neki, méghozzá egy remek felső sarkos lövéssel.

A félidő hátralévő részében sem adta fel a gólszerzés lehetőségét az Európa-bajnok, a hazaiak pedig rendkívül gyenge játékkal rukkoltak ki, még az ellenfél kapuját sem találták el. Ezzel ellentétben valóságos népünnepély alakult ki a lelátón, óriási buli kerekedett a nézők körében, miközben a pályán szenvedtek a kedvencek.

Aztán a hosszabbításban a portugálok még kétszer beköszöntek, így aztán elég csúnya lett a vége hazai szempontból, de főleg a mutatott játék miatt (0–6). Az is biztos, hogy ritkán kap hatost hazai pályán Feröer, de igazság szerint, ha egy tízest kap, akkor sem lepődött volna meg senki. Kár, hogy nem ellenünk játszottak így az északiak...


A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 3 3 7–3 +4 9
2. Portugália 3 2 1 12–2 +10 6
3. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 4–3 +1 4
4. Feröer 3 1 1 1 2–6 –4 4
5. Lettország 3 1 2 1–4 –3 3
6. Andorra 3 3 1–9 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik