Vb 2018: államfői, elnöki túltengés a VIP-páholyban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.15. 17:22
null
A nagyon fontos emberek (Fotó: AFP)
A legfontosabb mérkőzésre a legfontosabb személyek is ellátogatnak. A finálét természetesen a helyszínen tekinti meg a házigazda, Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin, valamint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) első embere, Gianni Infantino is, valamint a FIFA egy sor további tisztségviselője, továbbá államfők, első emberek, klubtulajok, politikusok és számos híresség is ott van a Luzsnyiki Stadion VIP-páholyában. Akad azért néhány korábbi labdarúgó is.

 

A lelátón foglal helyet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke, Davor Suker is a helyszínen nézi a döntőt, az ő meghívására Mészáros Lőrinc, a horvát élvonalbeli NK Osijek tulajdonosa, a Puskás Akadémia elnöke, illetve Csányi Sándor MLSZ-elnök, a FIFA alelnöke is a lelátón foglal helyet.

A politikai élet szereplői közül a horvát, a francia, az örmény és a fehérorosz elnök is a VIP-páholyból figyeli a meccset.

A kontinensek labdarúgó-szövetségeinek elnökei sem hiányozhatnak a tribünről, így Aleksander Ceferin, az UEFA szlovén vezetője sem. Fatma Samoura FIFA-főtitkár és helyettese, Zvonimir Boban is ott van.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is a lelátón foglal helyet, ahogy Josep Bartomeu, a Barcelona első embere, Jean-Michel Aulas, az Olympique Lyon elnöke, Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya, Plácido Domingo operaénekes és Valentyina Jasina, a legendás szovjet kapus, Lev Jasin özvegye.

Korábbi labdarúgók is meghívást kaptak a fináléra, többek között Rivaldo, Dunga, Cafu, Ronaldinho, Marcel Desailly, Luís Figo, Mario Kempes, Philipp Lahm, Paolo Maldini, Diego Maradona, Marco Materazzi, Lothar Matthäus, Carles Puyol és Francesto Totti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik