Az Eb-selejtezőkön is Van Marwijk irányítja az oranjét

Vágólapra másolva!
2010.03.02. 17:20
null
Van Marwijk (balról a második) 2012-ig bizalmat kapott (Fotó: Action Images)
A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) 2012 nyaráig meghosszabbította a szövetségi kapitány Bert van Marwijk szerződését. A szakember eredeti kontraktusa 2010 júliusában járt volna le.

Van Marwijk 2008-ban Marco van Bastentől vette át az oranje irányítását, és rendkívül magabiztosan vezette ki a dél-afrikai világbajnokságra a holland nemzeti csapatot. Az együttes pontot sem vesztett a menetelés során.

A hosszabbítás tényét a szakvezető a csapat noordwijki edzőtáborában jelentette be, a hollandok Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzése előtt. Van Marwijkkel együtt egész stábja új szerződést írt alá, Dick Voorn, Philip Cocu, Ruud Hesp, Kees Jansma, Hans Jorritsma és Frank de Boer is 2012 nyaráig marad a válogatott mellett.

„Mindenki láthatja, hogy a válogatott jó irányba haladt az elmúlt két évben, de még nincs vége a munkának" – nyilatkozta Van Marwijk.

„Az, hogy a játékosok biztosítva látják a szakmai stáb maradását, megnyugtatja őket, és ez mindenképpen jó. A tréner is jelzi, hogy maradni akar, és a szövetség is jelét adja annak, hogy bízik a kapitányban. Ugyanilyen szituációban voltam már a Feyenoordnál is, és tudom, hogy ez a helyes megoldás" – tette hozzá.

Van Marwijk elmondta, ragaszkodott hozzá, hogy stábja tagjai is új szerződést kapjanak.

„Ez volt az egyik feltételem. Azt mondtam, hogy csak akkor hosszabbítok, ha a segítőim is maradnak. Nagyon fontosnak tartom, hogy együtt maradjon a stáb. Már a világbajnokság utáni eseményekre is gondolunk, beszélünk arról, hogy mely játékosokra nem számíthatok a vb után, illetve kiket építhetek be a fiatalok közül."

A holland és magyar válogatott a közeljövőben háromszor is megmérkőzik egymással: a nyári vb előtt felkészülési mérkőzésen, utána pedig 2011 márciusában két Eb-selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik