Nem betojós gyerek – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 23:14

HA A MAGYARORSZÁGON is ismert filmrendező, Baltasar Kormákur a fagyos me­lankóliájú izlandi atmoszférába illő színészt keresne, kinézetre jó szívvel ajánlanám Ádám Martint. Persze mackós termetével, tetkóival csak ránézésre félelmetes, mert egyébként barátságos, nyílt szívű, jó humorú srác.

Sajnos az Európa-bajnokság Svájc elleni mérkőzésén a dél-koreai Ulszan 29 éves csatára sem tudott segíteni, ellenben termete, alkata megihlette az internet népét, különböző mémek figurázzák ki a magyar csatárt. Jelzem, az észrevételek mértéktartóbbak lennének, ha a viccelődők a pályán futnának össze az óriással – a találkozásról olyasmit sejtek, mint a 2015-ös magyar–norvég Eb-pótselejtezőn, amelyen Böde Dániel ellenfele „pofára esett, mint a zsíros kenyér”. Gyanítom, téthelyzetben, Ádám Martin is így rázná le ezeket a fickókat – vagy mint macska a vizet. A csatár szavaival fogalmazva: nem betojós gyerek.

Amúgy a L’Équipe is szentelt egy rövid cikket a magyar csatárnak annak apropóján, hogy szombaton csereként beállt. A francia sportlap a tényszerű adatok mellett – többek között a 23 válogatottság, a Pakssal 2022-ben 31 találattal elért gólkirályi cím – csatol egy magyar nyelvű videórészletet, amelyben a kérdésre, hogy hol volt az előző Eb-n, azt válaszolta, hogy otthon sörözött.

Ő maga egyébként jókat nevet a mémeken, ahogyan fogalmaz, nincsen velük semmi baj. Persze ki is kérhetné magának a kifigurázást, de ő nem csinál ebből ügyet, mondván, ilyen a fizimiskája.

Komolyra fordítva a szót, tudja, hol a helye, nem azon meditál, mi volt rossz a 3–1-re elvesztett mérkőzésen, inkább a második félidőben tapasztalható pozitívumokat emeli ki, előretekintve a németek elleni találkozóra. Az internet népének meg azt üzenem, amit a magyar gólkirály is megfogalmaz: ha csereként beállva gólt szerez, nem azért lesz, mert a róla szóló mémeket nézegeti.

Arról nem beszélve, ha ez bekövetkezne, egyáltalán nem lenne fagyos a hangulat.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik