Videó: az ukrán és az olasz Eb-részvétel múlhatott Mudrik esésén – szavazzon, 11-es volt-e

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.21. 09:47
null
Mihajlo Mudrik esésére nem kaptak büntetőt az ukránok. Jogosan? Szavazzon! (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az Eb-címvédő olasz labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlenre végzett Ukrajnával Leverkusenben az Európa-bajnoki selejtező C csoportjának utolsó, 10. fordulójában, a döntetlennel pedig az olaszok egyenes ágon, csoportmásodikként jutottak ki a jövő évi németországi kontinensviadalra, míg az ukránok pótselejtezőre kényszerülnek. A mérkőzés hosszabbítása tartogatott egy kétes jelenetet is, amikor a korábbi ferencvárosi Olekszandr Zubkov jobb oldali beadása után a Chelsea-t erősítő Mihajlo Mudrik esett nagyot, miután Bryan Cristante belépett elé.

 

SZAVAZÁS

Tizenegyest ért a Mihajlo Mudrikkal szembeni eset?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Zubkov lapos passzal próbált előkészíteni Mudriknak, aki meg is tudta tolni a labdát a kapu felé, de belépett elé az AS Roma középpályása, aki a videó tanúsága szerint jobb lábával éppen elérte Mudrik jobb lábát, közben viszont sípcsontjával akadályozta a Chelsea támadóját a kapura törésben, ezért Mudrik is nagyot esett, ám a mérkőzés spanyol játékvezetője, Jesús Gil Manzano nem ítélt büntetőt, így maradt a 0–0 – az eset azért is különösen érdekes, mert az egyenes ági Eb-kvalifikációhoz az olaszoknak elég volt egy pont, ellenben az ukránok csak győzelemmel tehették (volna) biztossá csoportból való kijutásukat.

A JELENETET AZ OLASZ TRANSZFERGURU, FABRIZIO ROMANO IS MEGOSZTOTTA KÖZÖSSÉGI OLDALÁN, A KIMEREVÍTETT KÉPEN PEDIG AZ LÁTSZIK, HOGY CRISTANTE JOBB SÍPCSONTJÁVAL AKADÁLYOZTA MUDRIK TOVÁBBHALADÁSÁT, DE VAJON TIZENEGYEST ÉRŐEN? SZAVAZZON!

AZ ESET IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

EB-SELEJTEZŐK, CSOPORTKÖR
10. (UTOLSÓ) FORDULÓ
C-CSOPORT

Ukrajna–Olaszország 0–0
Leverkusen

Észak-Macedónia–Anglia 1–1 (1–0)
Szkopje. G: Bardi (41.), ill. Atanaszov (59. – öngól)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Anglia 8 6 2 22–4 +18 20
2. Olaszország 8 4 2 2 16–9 +7 14
3. Ukrajna 8 4 2 2 11–8 +3 14
4. Észak-Macedónia 8 2 2 4 10–20 –10 8
5. Málta 8 8 2–20 –18 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik