Németország: Toni Kroos visszavonult a válogatottól – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.02. 14:17
null
Toni Kroos nem szerepel többet a német válogatottban (Fotó: AFP)
A sajtóhírek után immár hivatalos: Toni Kroos a közösségi médiában közzétett nyílt levelében jelentette be, hogy nem szerepel többet a német labdarúgó-válogatottban.

 

Toni Kroos 2010 márciusában, az Argentína elleni felkészülési mérkőzésen debütált a német válogatottban, majd a 2014-es – német sikerrel záruló – világbajnokság és az azt megelőző selejtezősorozat elejétől kezdve számított alapembernek a csapatban. A Real Madrid 31 esztendős klasszisa 106-szor játszott a válogatottban, amelyben összesen 17 gólt szerzett és 19 gólpasszt adott.

„Meghoztam a döntést, ez már visszavonhatatlan. Befejezem. Ezt a döntést a családom és saját magam érdekében hoztam meg, mivel szeretnék több időt tölteni velük. Ott akarok lenni, mint férj és mint apa” – fogalmazott Toni Kroos, aki a közösségi médiában posztolt nyílt levelében mindenki más előtt – az Eb után a német válogatott szövetségi kapitányi posztjáról 15 év után távozó – Joachim Löwnek mondott köszönetet.

A középpályás elmondta, „a következő években a Real Madriddal közös céljaira koncentrál”, továbbá sok sikert kívánt Löw utódjának, Hansi Flicknek.

Kroos az Anglia elleni 2–0-ra elveszített Európa-bajnoki nyolcaddöntőben lépett pályára utoljára a német válogatottban.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik