Eb 2020: Müller-sokk, frusztrált Sané, Karaszjov az ómen – német lapszemle

Vágólapra másolva!
2021.06.22. 16:07
null
Müller-sokk (Fotó: Bild)
A német közvéleményt kisebb sokként érte, hogy a Magyarország elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmeccsen sérülés miatt biztosan nem léphet pályára Thomas Müller. A kedden megjelent lapok egy része azt a kérdést feszegeti, miként pótolhatnák a támadásépítésben kulcsfigurának számító Bayern-játékost. Eközben a Bild, az Abendzeitung és a TZ tovább élteti a portugálok ellen szenzációsan focizó Robin Gosenst, akinek életútját több portréban is bemutatják.

 

„A Müller-sokk” – írja már címlapján is a Bild legfrissebb száma. A cikkben hozzáteszik, a Bayern támadójának térdsérülése az eddig többnyire a kispadon ülő Leon Goretzka vagy Leroy Sané számára teremtheti meg az esélyt a kezdőcsapatba kerülésre. A szerkesztők két lehetséges német felállást is elképzelnek a mieink ellen, s valós opcióként írnak arról, hogy a német csapat esetleg visszaáll a négyvédős rendszerre.

Idéznek Willi Orbántól, aki arról beszélt, úgy véli, lehet esélyünk a németek ellen. „Kivételesen nagy nyomást tudnak gyakorolni, ez azonban lehetőséget kínálhat számunkra, hogy támadásban kihasználjuk a mögöttük nyíló tereket” – emelték ki a magyar válogatott szavait.

Óriási fotót szentelnek a portugálok ellen szenzációsan futballozó Robin Gosensnek – „A Bild ellátogatott az Eb-hős otthonába” – címmel. „Szélmalmok a településtáblánál. A templom körül a központban két étterem, egy pékség, egy fagyizó és egy kebabos. Ez Elten” – írják a 4731 lakost számláló, a holland–német határ közvetlen közelében fekvő településről, ahol Gosens elkezdett futballozni.

Egyértelműen az Atalanta szélsője az Eb eddigi német sztárja – ezt tanúsítja az Abendzeitung is, amely „Gosens világa” címen egész oldalas összeállításban mutatja be a játékos karrierútját a Fortuna Eltentől a holland klubjain át egészen Bergamóig.

Sokat írnak Gosensről (Fotó: AFP)
Sokat írnak Gosensről (Fotó: AFP)

„Müller ki, de ki jöhet?” – teszi fel a kérdést az AZ, a válaszhoz Bernd Schneider, a Bayer Leverkusen és a német válogatott korábbi kiváló középpályása próbál közelebb vinni minket és a német közvéleményt is publicisztikájával. Ebben többek között arról írva, hogy nem érdemes négyvédős rendszerre átállnia a német válogatottnak, hiszen ezzel épp a kiváló formát mutató Gosenstől, valamint a másik szélen Joshua Kimmichtől venné el a lehetőséget Löw.

Az AZ-ben a rövid hírek közé fért be, hogy a szerdai mérkőzés játékvezetője az orosz Szergej Karaszjov lesz. A németek megjegyzik, a 42 éves bíró vezette az idén márciusi vb-selejtezőjüket Észak-Macedónia ellen, amelyet óriási meglepetésre 2–1-re el is buktak Joachim Löw tanítványai.

A TZ Gosens és Kimmich szélsőjátékát elemezte, összehasonlítva a két futballista Franciaország és Portugália elleni helyezkedését, hőtérképét. Az összevetésből kiderül, bár szárnyvédőként mindkettőjüknek feladata a védelem segítése, alig-alig léptek vissza a saját térfelükre a Cristiano Ronaldóékkal szemben 4–2-re megnyert meccsen. „Kívül sok minden történik” – utalnak a német válogatott rendkívül aktív szélsőjátékára már a címben.

A lap információi szerint az Eb-címvédő legyőzése ellenére sem felhőtlen a hangulat a német válogatott öltözőjében. Leroy Sané állítólag nehezen viseli, hogy nem kezdhetett az eddigi két csoportmérkőzésen, és a frusztráltsága egyre nyilvánvalóbb.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ – A SZERDAI PROGRAM

21.00: Portugália–Franciaország, Budapest (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
21.00: Németország–MAGYARORSZÁG, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG2111–4–31
EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik