Eb 2020: Jele sem volt a francia csapatszellemnek – Vieira

Vágólapra másolva!
2021.06.29. 12:30
null
Patrick Vieira nem volt elégedett a francia válogatott játékával (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Franciaország hétfőn búcsúzott a labdarúgó Európa-bajnokságtól, miután tizenegyesekkel kikapott Svájctól. A francia válogatott korábbi legendája, Patrick Vieira a meccset követően elmondta véleményét nemzete labdarúgócsapatának játékáról, s nem fogalmazott finoman. 

„Hatalmas dicséret illeti a svájciakat, teljes mértékben megérdemelték a továbbjutást, hétfőn övék volt a jobb csapat. A franciák hozzáállása miatt rendkívül csalódott vagyok. Ez egy gyengén játszó válogatott volt, jele sem volt a csapatszellemnek és az összetartásnak”idézi a The Sun a világbajnok és Európa-bajnok korábbi labdarúgót.

„Nem csapatként játszott a francia válogatott, így nem is érdemelt továbbjutást. Voltak jobb időszakok a meccsen, de azok is csak az egyéni képességeknek köszönhetőek. Csapatként Svájc bizonyult jobbnak" – tette hozzá csalódottan Vieira.

A korábbi klasszis középpályáshoz köthető hír, hogy a francia L'equipe infromációi szerint Vieira a Premier League-ben szereplő Crystal Palace vezetőedzője lehet.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 3–3 (0–1, 3–3, 3–3) – 11-esekkel 4–5
Bukarest, Nemzeti Aréna, 22 642 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Varane, Lenglet (Coman, a szünetben; Thuram, 112.), Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (M. Sissoko, 88.) – Benzema (Giroud, 94.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
SVÁJC: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodríguez (Mehmedi, 87.) – Widmer (Mbabu, 73.), Freuler, G. Xhaka, Zuber (Fassnacht, 79.) – Shaqiri (Gavranovic, 73.) – Seferovic (Schär, 97.), Embolo (R. Vargas, 79.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Benzema (57., 59.), Pogba (75.), ill. Seferovic (15., 81.), Gavranovic (90.)

SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik