NS/MTI 2020.01.02 20:21 Frissítve: 2020.01.03 13:30

Eb 2020: Cristiano Ronaldóék a Margitszigeten lakhatnak

A részben magyar rendezésű Európa-bajnokságra készülő portugál labdarúgó-válogatott Magyarországon rendezi be főhadiszállását.

A portugál válogatott a csoportkör végéig Magyarországon marad, sőt, lehet, hogy tovább is (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a portugálok két csoportmeccset is Budapesten játszanak, emiatt több magyarországi helyszínt is megnéztek – mint például a Puskás Akadémia létesítményét, ez esetben pedig információnk szerint Herceghalmon lenne a szállás – , hol tudnának a legjobban felkészülni az összecsapásokra.

A csapatok főhadiszállásának kiemelt jelentősége van a nyugodt ráhangolás érdekében (már csak a megnövekedő helyi érdeklődés miatt is, ami egy olyan csapatnál, amelyben szerepel a világ egyik legjobb labdarúgója, Cristiano Ronaldo is, még hatványozottabb), ebből a szempontból a németek helyzete a legkedvezőbb, hiszen a 2014-es világbajnok mindhárom csoportmeccsét otthon játszhatja – de például a brazíliai viadalon annyira nem nyerte el egyik szállás sem a csapat tetszését, hogy végül saját központot hozott létre.

Úgy értesültünk, az elsődleges opció a portugáloknál Telki volt, hiszen ott a legkedvezőbb a szállás és az edzőpálya közötti távolság, de ez a lehetőség a mieink pótselejtezős csoportjából érkező csapatnak – továbbjutás esetén tehát a magyar válogatottnak – van fenntartva.

A portugálok több lehetőséget is megnéztek, és úgy tűnik, meglett a megoldás: Antonio Magalhaes, a portugál szövetség kommunikációs igazgatója az AFP francia hírügynökségnek adott nyilatkozatában Budapestet jelölte meg célállomásul.

Információink szerint ez esetben a margitszigeti Grand Hotel lehet a főhadiszállás – az 1950-es években többször is itt készült az Aranycsapat a megméretésekre –, és úgy tudjuk, hogy a Vasas innen gyorsan megközelíthető létesítményeit használnák Cristiano Ronaldóék.

Tudomásunk szerint a portugálok úgy tervezik, hogy ha továbbjutnak a németeket és a franciákat is felvonultató csoportból, akkor is maradhatnak itt, hiszen a város központi fekvése miatt könnyen elérhetővé válhat a nyolcaddöntő helyszíne.

franciák viszont otthon, Clairefontaine-ben rendezkednek be, bár ők is megnéztek több magyarországi lehetőséget, és nincs kizárva, hogy a Puskás Arénában megrendezendő mérkőzéseik előtt több estét is hazánkban töltenek majd.

2022.11.30 17:27:37

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A legizgalmasabb meccseket végig nézhetjük tátott szájjal, de üres hassal nem.

2021.12.14 19:14:32

Foci Eb 2020 K. Zs.

Bombák, akrobatikus megoldások: a nyári Európa-bajnokság mind a 142 gólja – VIDEÓ!

2021.12.03 21:40:26

Foci Eb 2020 SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz nem arra gondolni, hogy az UEFA mennyivel megértőbb volt az angolokkal szemben.

2021.07.28 07:57:26

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A futballnyár legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötte össze a több mint 200 oldalas keménytáblás könyv.