Munkatársunktól 2021.06.08 07:59 Frissítve: 2021.06.08 15:50

Eb 2020: Bölöni László és Kalmár Zsolt a Nemzeti Sport szakértője lesz

A korábban Németországban is játszó, a keretből csak sérülés miatt kimaradó alapember, Kalmár Zsolt, valamint a francia és a portugál futballban is sikeres szaktekintély, Bölöni László is segít a Nemzeti Sportnak a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeinek feldolgozásában.

Bölöni László és Kalmár Zsolt (Fotók: Dömötör Csaba, Szabó Miklós)

 

A Nemzeti Sport nyomtatott és online kiadása is naponta közöl majd szakvéleményeket az Európa-bajnokság „magyar” csoportjának mérkőzéseiről két olyan magyar szakértő megszólaltatásával, aki nemcsak a szurkolóknál, de a szakemberek többségénél is sokkal többet tud a mieink csoportmeccseiről, azok hátteréről.

Kalmár Zsolt főszerepet vállalt az Eb-re való kijutásban (Bulgária ellen például fontos gólt lőtt a tavalyi pótselejtezőn), a válogatott alapembere volt, amikor az Andorra elleni vb-selejtezőn keresztszalag-szakadást szenvedett. A szurkolók és persze az ő nagy bánatára emiatt nem lehet ott az Eb-n, de vállalta, hogy véleményével, kommentárjaival a segítségünkre lesz a találkozók előtt, után és között, amiért nagyon hálásak vagyunk.

A győri születésű, jelenleg a szlovákiai magyarság kedvenc klubjában, Dunaszerdahelyen futballozó és a Fortuna Liga legjobb játékosának megválasztott Kalmár Zsolt évekig volt a német RB Leipzig játékosa is (akkor többnyire a klub második csapatában, illetve kölcsönben az FSV Frankfurt, a dán Bröndby, majd a szlovákiai DAC csapatában szerepelt).

Ugyancsak hatalmas segítség számunkra másik szakértőnk, Bölöni László szerepvállalása: aligha találnánk alkalmasabb futballszakembert a feladatra, hiszen a játékosként a Steauával BEK-győztes, 102-szeres román válogatott, sőt Eb-résztvevő legenda edzőként sikeresen dolgozott a francia és a portugál élvonalban is. Volt a Nancy, a Rennes, a Monaco és a Lens vezetőedzője a Ligue 1-ben, míg a lisszaboni Sporting szakvezetőjeként portugál bajnok és kupagyőztes lett 2002-ben.

Köztudomású, hogy Bölöni László állította először a felnőttcsapatba mások mellett Cristiano Ronaldót, de több volt játékosa is szerepel a mieink csoportriválisainál, a franciáknál például a szintén általa felfedezett világbajnok és BL-győztes Real Madrid-védő, Raphaël Varane.

A magyar érdekeltségű csoport Eb-szakértői, Bölöni László és Kalmár Zsolt mellett lapunkban és az NSO-n napi megszólalóként egy sor további neves futballista, edző segíti majd a munkánkat, véleményezi az Európa-bajnokság mérkőzéseit, emlékezetes pillanatait, szereplőit, vitatott eseteit.

Az NS állandó és alkalmi szakértőivel az UEFA hivatalos szurkolói zónájában, a Városligetben is rendszeresen találkozhatnak majd a futballrajongók.

2021.12.14 19:14:32

Foci Eb 2020 K. Zs.

Bombák, akrobatikus megoldások: a nyári Európa-bajnokság mind a 142 gólja – VIDEÓ!

2021.12.03 21:40:26

Foci Eb 2020 SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz nem arra gondolni, hogy az UEFA mennyivel megértőbb volt az angolokkal szemben.

2021.07.28 07:57:26

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A futballnyár legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötte össze a több mint 200 oldalas keménytáblás könyv.

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.