Eb 2020: a brit kormány kész a kompromisszumra az UEFA-val

Vágólapra másolva!
2021.06.18. 17:07
null
A brit kormány számára továbbra is az emberek élete az elsődleges (Fotó: AFP)
A Sky Sports értesülése szerint a brit kormány és az UEFA már tárgyal arról, hogy milyen enyhítések mellett lehetne Londonban megrendezni az Eb döntőjét. A brit miniszterelnök, Boris Johnson elmondta, hogy az emberek élete a legfontosabb, de tárgyalni fognak az Európai Labdarúgó-szövetséggel.

 

„Az elsődleges szempont számunkra az, hogy megóvjuk az országunkat a koronavírustól. Tárgyalni fogunk az UEFA-val arról, hogy pontosan mit szeretnének, és meglátjuk, hogy tudunk-e alkalmazkodni ezekhez. Ennek ellenére az elsődleges továbbra is az emberek élete" – nyilatkozta Boris Johnson brit miniszterelnök.

A lap az egyik forrásától úgy értesült, hogy megpróbálnak egyezségre jutni az érintett VIP-vendégekkel, és megnézik, hogy honnan érkeznének, s hol tudnák elszállásolni őket. „A szurkolók utazása sokkal nehezebb, hiszen bármelyik országból érkezhetnek.Megértjük, hogy a torna szervezői kapcsolatban állnak különböző cégekkel és a céljuk az, hogy a lehető legnagyobb legyen a látogatottság."

A sajtóban először pénteken jelent meg az a hír, hogy a Wembley helyett a Puskás Arénában rendezhetik meg az Európa-bajnokság végjátékát – a két elődöntőt és a döntőt. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője az értesülések megjelenése után elmondta, „A magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik