Eb 2020: a 18 év alattiak védettségi igazolvány nélkül is mehetnek sporteseményre

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.22. 14:16
null
A 18 év alattiak védettségi igazolvány nélkül is mehetnek sporteseményre (Fotó: Török Attila)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, csak azoknak kell majd védettségi igazolvánnyal rendelkezniük például a sportesemények látogatásához, akik a hatályos szabályok szerint olthatók – azaz a 18 éven aluliak az igazolvány nélkül is részt vehetnek majd például a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein.

Gulyás Gergely korábban arról beszélt, hogy a tervek szerint csak azok a szurkolók lehetnek majd jelen a nyári Európa-bajnokság hazai rendezésű mérkőzésein, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek (oltást kaptak vagy igazoltan átestek a fertőzésen).

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön az Index kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, „az oltottság csak azon kérhető számon, akinek erre lehetősége van”. Ez azt jelenti, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is látogathatják majd a sporteseményeket, így akár a Puskás Aréna lelátóján is ott lehetnek a budapesti Eb-mérkőzéseken.

Mint ismert, a terv az, hogy júniusra minden 18 év feletti, regisztrált magyar állampolgárt beoltanak.

A Puskás Arénában az eredeti tervek szerint három csoportmérkőzés (amelyből kettőt a magyar válogatott játszik) és egy nyolcaddöntő lesz. Az MLSZ célja, hogy „a lehető legtöbb szurkoló” legyen a helyszínen, vagyis adott esetben telt ház előtt rendezhesse meg a találkozókat.

A mérkőzéseken való részvétel továbbra is önkéntes: azok a szurkolók, akik szeretnék visszaváltani korábban megvásárolt jegyeiket, április 22-én 18 óráig megtehetik az európai szövetség hivatalosjegyértékesítési felületén,ez esetben az UEFA a teljes vételárat visszatéríti számukra.

A kérdés és Gulyás Gergely válasza 1:04:10-től

F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugáliax–x
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németországx–x
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaországx–x
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németországx–x
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaországx–x
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarországx–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik