Eb 2016: Nem kellene sokat rágódnunk a zakón - Del Bosque

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 00:52
null
Del Bosque szerint a döntetlent legalább megérdemelték volna… (Fotó: Reuters)
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódott a csütörtök este Szlovákiában 2–1-re elveszített Eb-selejtező miatt, de szavaiból az derül ki: nem tekinti tragédiának a történteket, nem érzi semmiféle veszélyben az Európa-bajnoki kvalifikációt.

„Szerintem legalább a döntetlent megérdemeltük volna – mondta a lefújás után Vicente del Bosque. – Mindent megtettünk, hogy a szlovák védelem mögé kerüljünk, voltak is gólszerzési lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni őket. Nagyon hosszú ideje nem szenvedtünk vereséget selejtezőn, és bár ez a kudarc nem a legjobbkor jött, meg kell birkóznunk a helyzettel. Nem kellene sokáig rágódnunk a történteken.”

A spanyol szövetségi kapitány szerint a végjátékban elfogyott az energiájuk, és a cserék sem segítettek abban, hogy frissebb, ötletesebb legyen a játék.

„A szlovákok pedig arra alapoztak, ami az erősségük. Jól játszották meg a rögzített helyzeteket, és amikor kellett, jól tömörült a védelmük, nagyon körültekintően helyezkedtek. Alaposan megnehezítették a dolgunkat, képtelenek voltunk megtörni őket. És végül az lett a vesztünk, hogy nem értük be a döntetlennel, próbáltuk megnyerni a meccset” – folytatta Del Bosque, aki szerint kellemetlen, de nem sok mindent befolyásoló vereséget szenvedtek – a selejtezősorozat még nagyon hosszú.

„El vagyok ájulva, fantasztikusan játszottunk egy csordultig telt stadionban, remélem, tetszett a nézőknek, amit láttak – összegzett Ján Kozák, a szlovákok boldog szövetségi kapitánya. – Nagyon különleges győzelem ez, hiszen a spanyolok nyolc éve nem veszítettek selejtezőt. Dicséret illeti a játékosaimat a bátor futballjukért, és azért, hogy az utolsó pillanatig harcoltak. Lesznek, akik azt mondják majd, hogy a spanyolok alábecsülték az erőnket, de ez nem igaz. Alaposan megdolgoztattuk őket. Akadtak nehéz pillanataink, de Kozácik kapus megcsillantotta klasszisát, és voltak, akik annak ellenére megszakadtak a pályán, hogy korábban rúgást kaptak, és csillagokat láttak a fájdalomtól."

EMLÉKEZTETŐ

SZLOVÁKIA–SPANYOLORSZÁG 2–1
Zsolna, MSK Zilina Stadion, 11.000 néző. V: Kuipers (holland)
SZLOVÁKIA: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan – Pecovsky, Gyömbér, Kucka (Kiss, 83.) – Mak (Stoch, 61.), Hamsík, Weiss (Duris, 54.). Szövetségi kapitány: Ján Kozák
A kispadon:
Mucha (k.), Novota (k.), Nemec, Guede, Jakubko, Michalik, Sabo, Sestak
SPANYOLORSZÁG:
Casillas – Juanfran (Cazorla, 81.), Pique, Albiol (Pedro, 58.), Alba – Busquets, Koke – Iniesta, Fabregas, D. Silva (Alcácer, 71.) – D. Costa. Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque
A kispadon:
De Gea (k.), Casilla (k.), Carvajal, Bartra, Azpilicueta, Iturraspe, R. García, Pedro, Bernat, Rodrigo M.
Gólszerző:
Kucka (17.), Stoch (87.) ill. Alcácer (82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik