Euro 2012: Prandelli elszánt, Pirlo beszólt az angoloknak

Vágólapra másolva!
2012.06.24. 16:26
Ma este Anglia és Olaszország csap össze egymással a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Az olasz szövetségi kapitány szerint játékosai égnek a harci vágytól, karmestere odamondogatott a szigetországiaknak.

„Nem mi vagyunk a legjobbak, de nagyon elszántuk magunkat – mondta Cesare Prandelli, az olasz kapitány. – Jómagam kiválóan aludtam, nem érzem a nyomást, a srácok is remekül dolgoztak. Tudjuk, nehéz meccs vár ránk, erős és szervezett ellenféllel nézünk szembe. Daniele De Rossi ismét a középpályán fog játszani, mert nem három védővel állunk ki, Antonio Cassano kezdeni fog, de ő sem lecserélhetetlen, mint ahogyan Mario Balotelli is jól kezelte azt a szituációt, hogy kispadra került. Igyekeztem minőségi elemekkel feldobni csapatom taktikai repertoárját, némelyik összejött, némelyik nem, de hát kevés volt az időnk a torna előtt. Hogy elérhetjük-e a döntőt? Mint említettem, nem mi vagyunk a legjobbak, de sok minden előfordulhat egy mérkőzésen..."Cesare Prandelli, az olasz kapitány. – Jómagam kiválóan aludtam, nem érzem a nyomást, a srácok is remekül dolgoztak. Tudjuk, nehéz meccs vár ránk, erős és szervezett ellenféllel nézünk szembe. Daniele De Rossi ismét a középpályán fog játszani, mert nem három védővel állunk ki, Antonio Cassano kezdeni fog, de ő sem lecserélhetetlen, mint ahogyan Mario Balotelli is jól kezelte azt a szituációt, hogy kispadra került. Igyekeztem minőségi elemekkel feldobni csapatom taktikai repertoárját, némelyik összejött, némelyik nem, de hát kevés volt az időnk a torna előtt. Hogy elérhetjük-e a döntőt? Mint említettem, nem mi vagyunk a legjobbak, de sok minden előfordulhat egy mérkőzésen..."

Kitért a mester arra is, hogy alig 2000 olasz szurkoló kísérte el őket Kijevbe, szemben a tízezer fős angliai fantáborral.

„Támogatásuk létfontosságú, reméljük, valami csodás dolgot látnak majd. Az azért szégyen, hogy csak ennyien vagyunk, de tudjuk ezt be a gazdasági válságnak."

Prandelli karmestere, Andrea Pirlo nem bírta ki, hogy be ne szóljon az angoloknak.

„Azt mondják az emberek, hogy az angolok úgy játszanak, mint mi, de ez baromság! Csak Olaszország tud olasz stílusban játszani! Nem érdekel, ki akar minket utánozni, mi sem másoljuk a spanyolokat. Roy Hodgson jól ismeri futballunkat, ez előny némileg számukra, taktikailag is ügyes szakember. De láttam már az angolokat a nagy tornákon, inkább iparosok, mint művészek, elszántuk magunkat arra, hogy megverjük őket. A középpályán gyengék, hiszen hiányzik néhány alapemberük, ezt ki tudjuk aknázni. Idegesnek tűnnek, főleg védekezés közben, és a franciákat kivéve nem is játszottak nagy csapatokkal. Szerintem Fabio Capellóval sokkal bátrabban futballoztak, furcsa az angoloktól azt látni, hogy beállnak kontrázni. Talán ellenünk mással kísérleteznek, de ezt kétlem, mert bizonyos szempontból a háromoroszlánosok kiszámíthatók. A franciák lejátszották őket a pályáról, csak szenvedtek a svédek ellen, az ukránok ellen meg mázlijuk volt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik